Prematüre hemşiresinin prematüre üçüzleri 3 yaşında

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prematüre Servisinde nazaranv yapan hemşire Ceren Işık ve özel bir şirkette çalışan Murat Işık 5 yıl evvel evlendi. Çift memnunluklarını bir çocukla taçlandırmak isterken, Ceren Işık üçüzlere hamile kaldı. Bir sağlıkçı olarak bu periyodu en âlâ biçimde geçirmeye çalışan Işık, telâşlı davranan üçüzleri yardımıyla kaygılı vakit içinder da geçirdi. Gebeliğinin 12. haftasında suyunun gelmesi üzerine soluğu hekimde alan Işık, bebeklerinden birinin kesesinde su kalmadığını öğrenirken, bebeğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Salim Şehirali’ye başvuran Işık, onun tedavi ve nezaretinde gebelik periyodunu geçirmeye başladı. Lakin hamileliğinin 27. haftası olan 17 Eylül 2019’da Kent Hastanesinde üçüzlerini doğurmak zorunda kaldı. Işık çifti, hiç su bulunmayan kesede büyüyen kızlarına Defne, öteki kızlarına Ece Su, oğullarına da Tunç ismini koyarken, üçüzler yeni doğan ağır bakım servisinde kuvöze koyuldu. Tunç ve Ece Su’ya 2 ayın sonunda kavuşan aile, Defne’yi ise 6 ayın sonunda kucağına alabildi. Ortadan geçen 3 yılda üçüzleri ile memnun bir hayat süren Işık çifti, geçen 17 Eylül’de üçüzlerin doğum gününü kutlamanın memnunluğunu yaşadı.

“Prematüre hemşiresiyim lakin anne olmayı bilmiyordum”

Aradan geçen 3 yılı anlatan anne Işık, “Üçüzler 27. haftada doğdu. Çok küçüklerdi. Defne 780 gram, Ece Su 960 gram ve Tunç 1100 gram olarak doğdu. Tunç ve Ece Su 2 ay, Defne de 6 ay kuvözde kaldı. Bizim için sancılı bir müddetçti. Üçüzlere bakmak fazlaca sıkıntı ve keyifli. Onlarla birlikte biz de biroldukça şey öğreniyoruz. Prematüre hemşiresiyim fakat daha evvel anne olmayı bilmiyordum. Bir yandan da anne olmayı öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Bebeklerim doğduğunda ve birinci haber yapıldığında bana ulaşan hayli fazla insan oldu. Gebelik sürecinde takviye istediler, doğumdan daha sonraki süreçle ilgili dayanak istediler” dedi.

Işık, “Prematüre hemşiresi olarak fark ettim ki aslında prematüre bebek anneleri ile empati kurmayı tam olarak bilmiyormuşum. Bu süreç bana sabırlı olmayı öğretti. Artık prematüre bebeği olan insanlara daha farklı yaklaşıyorum. Prematüre üçüzlerimiz olmadan evvel prematüre annelerin niye kimi davranışlarda bulunduğunu sorgulardım lakin artık sorgulamıyorum. Zira onları daha düzgün anlıyorum. O bekleme süreci, bebeklerinizin kuvözde olup sizin konuta yalnız dönmeniz hayli dertli bir müddetç. Onları en sonunda kucağımıza almak bizim için fazlaca keyifliydi” dedi.

Çevrelerindeki insanların üçüzleri görür görmez şaşırdığını tabir eden Işık, “Onlarda gerçek sevgiyi gördüm. Eşimle olan bağlantım de üçüzlerden daha sonra epeyce hoş formda arttı” diye konuştu.

Meslektaşlarına emanet etmişti

“Çok nadir bir vaka”

Kent Hastanesinde üçüzlerin doğumunu gerçekleştiren Op. Dr. Salim Şehirali de Defne’nin hiç su kalmamış kese ortasında yaşama asıldığını belirterek, “Ben Ceren Hanım’ı takibe gebeliğinin 14. haftasında başladım. Su kesesinde önemli sıvı kaybı vardı. bu biçimde hadiseler dünyada fazlaca nadir görülür. Defne bu biçimde bir olay. Gebeliği mümkün olan tedavileri uygulayarak ve takip ederek sürdürmeye çalışmıştık ancak tabiatı gereği çoğul gebeliklerde erken doğum riski yüksektir, o denli de oldu. Erken ve düşük kilolu doğdular” açıklamasında bulunmuştu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!