Pelerinli kahramanlar hastaneye tırmanarak hasta çocukları güldürdü

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mağara Araştırmaları Spor Topluluğu (UMAST) üyesi öğrenciler, UEDAŞ’ın (Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ) takviyesiyle, Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kliniğinde yatan hasta çocuklara moral vermek için “Batman” ve “Superman” üzere kahramanların kostümleriyle binaya tırmanarak armağan dağıttı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ötürüsıyla hastanede tedavi bakılırsan çocukları sevindirmek için gerçekleştirilen aktiflik kapsamında hazırlıklarını yapan ve üstün kahraman kostümleri giyen topluluk üyesi öğrenciler, bina haricinde kurulan düzenekle katlara tırmandı.

Çocuk Kliniği katına ulaşan öğrenciler, pencereden, tedavi nazarann çocuklara boyanabilir kol saati ikram etti.

Aktiflikte konuşan BUÜ rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitenin değerli nazaranvlerinden birinin de topluma hizmet uygulamaları olduğunu söz etti.

Öğrencilere teşekkür eden Kılavuz, “Yavrularımıza sıhhat, afiyet diliyorum. İnşallah en kısa müddette sıhhatlerine kavuşurlar ve 23 Nisan’ları hastane haricinde da kutlarlar diye temenni ediyorum.” tabirlerini kullandı.

Danacı, 23 Nisan ötürüsıyla aktifliğin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Burada hastanede tedavi nazarann çocuklarımızın hem yüzlerini güldürelim, hoş bir armağan verelim istedik. Sağ olsunlar Mağara Topluluğumuz da bu işe katıldı, bir arada hayli hoş bir aktiflik oldu. Herkese katkılarından dolayı epey teşekkür ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

– “Çok hoş, tanım edemeyeceğim bir duygu”

Binaya tırmanarak çocuklara armağan dağıtan topluluk üyesi ve Tıp Fakültesi öğrencisi Işık Korkmaz ise daha evvel de Onkoloji Hastanesinde bir aktiflik gerçekleştirdiklerini ve birebir duygusal anları yaşadıklarını lisana getirdi.

Hastanede tedavi bakılırsan 13 yaşındaki Mehmet Mustafa Erdoğan da binaya tırmanan kahramanların kendisine ikram verdiğini ve bu durumdan memnun olduğunu anlattı.