Özel okullara artırım oranı bu hafta belirlenecek

DeSouza

New member
EĞİTİM SERVİSİ – Ankara’da yer alan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Bakan Özer, Tevfik İleri ve dava arkadaşları Adnan Menderes başta olmak üzere imam hatip okullarının açılmasında emeği geçen Celalettin Ökten’e Allah’tan rahmet diledi.

Törenin akabinde özel okul fiyatlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özer, geçen hafta özel öğretim kurumları temsilcileri ile bir ortaya geldiklerini belirterek, “Buradaki gayemiz yalnızca 2023 yılında özel öğretim kurumlarının fiyatının ne olacağı değildi. hayatış oldukları meseleleri, daha yeterli kaliteli bir biçimde hizmet verebilmek için çözülmesi gereken sorunları bizlere aktardılar. Biz de kanaatlerimizi kendileri ile paylaştık” dedi.

Özer, konuşmasının devamında şunları söylemiş oldu: “İnşallah bu hafta içerisinde tüm TEFE TÜFE oranları belirlendikten daha sonra da yeni artırımı, tekrar özel öğretim kurumları temsilcileri ile bir ortaya gelerek, olgunlaştırarak kamuoyuyla paylaşacağız.”

Maarif Vakfı’nın okulları ile Türkiye’deki okullar denkleşti

Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yapılan son değişiklikle “Türkiye Cumhuriyeti tarafınca yurt haricinde açılan okullardan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler denklik sürecine tabi tutulmaz. Ülkemizde merkezî imtihanla ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kayıt-kabul ve nakiller ise kelam konusu okulların ilgili mevzuat kararlarına göre yapılır” biçimindeki 10. hususun birinci fıkrasında yer alan ‘yurt haricinde açılan’ ibaresinden daha sonra ‘okullar ile 17/6/2016 tarihindeki ve 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanununa bakılırsa yurt haricinde faaliyet gösteren’ ibaresi eklendi. Buna göre Türkiye Maarif Vakfı’nın yurt haricinde sayısı 400’ün üzerinde olan okulları ile Türkiye’deki okullar içinde denklik sağlandı. Yeni düzenleme bu okullarda eğitim goren yaklaşık 50 bin öğrencinin Türkiye’deki okullarda okuyan öğrencilerle tıpkı haklara sahip olması manasına geliyor.