Ölen Sinem’in avukatı ‘delil’ talebinde bulundu

DeSouza

New member
Delil toplama talebinde bulunan Alabay, şüpheliler Burak Kaya ile Cem A.’nın telefonlarına ilişkin HTS kayıtlarına bakılmadığını, bölgedeki güvenlik kameralarının araştırılmadığını ve genç kıza ilişkin cep telefonunun da incelenmediğini belirtti. Olayın akabinde geç kızın telefonu üzerinde bulunduğu için gözaltına alınan Burak Kaya gasp cürmünden tutuklanırken, Sinem’in kamera imajlarından bindiği tespit edilen beyaz yavaşça ticari aracı kullanan Cem A.’ya ulaşıldı. Gözaltına alınan, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen kuşkulu, isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı. Ayağına elektronik kelepçe takılan Cem A.’ya konutunu terk etmesi başta olmak üzere yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

Soruşturma sürecinin eksikliklerle devam ettiğini belirten Vedat Alabay, şunları söylemiş oldu: “Kızımızın mevti ya da öldürülmesiyle ilgili tatmin edici, vicdanlardaki yaraya merhem olacak tek bir bilgi belgeye girmemiştir. Kuşkulu sıfatıyla alınan tek bir söz olmamıştır. Bizim soruşturmayı yürütenlerden tek istediğimiz; kızımızın vefatıyla ilgili vasfın tam tespit edilmesidir. Sinem’in yürüdüğü güzergâh boyunca kameraların incelenmesini ve HTS kayıtlarına bakılmasını talep ettik.”

‘Evde vakit geçirdik’

Cem A.’nın hâkimlikteki tabirinde, olay günü araçla aldığı Sinem Çiçek’le konutta vakit geçirdiklerini öne sürerek “daha sonrasında gitmek istedi. Birkaç gün daha sonra haber vereceğini söyleyip, konuttan çıktı. Ben de akşam kuzenlerimle buluştuktan daha sonra meskene geldim. En son Sinem’le saat 19.00’da birliktedim. Uyuşturucu kullanmadık, hengame etmedik” dediği öğrenildi.