Öğretmen atama sonuçları ne vakit, saat kaçta açıklanacak? 20 bin kontratlı öğretmenlik ataması için saat verildi! (e-Devlet kontratlı öğretmenlik ata

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
20 bin kontratlı öğretmen atama sonuçları için geri sayım başladı. 27-31 Ağustos’ta tamamlanan öğretmen atama tercihlerinin akabinde sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafınca geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamayla bir arada sonuç tarihi duyurulmuştu. Peki, öğretmen atama sonuçları ne vakit, saat kaçta açıklanacak?

20 bin kontratlı öğretmen atama sonuçları, MEB tarafınca paylaşıldı. İşte öğretmen atama sonuçlarının açıklanacağı o tarih;

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

20 bin öğretmen atama takvimine ait geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan Bakan Özer, “27-31 Ağustos’ta tercihleri alacağız ve 1 Eylül’de de öğretmenlerimiz okullarına atanarak nazaranvlerine başlayacak.” sözlerinde bulunmuştu.

Buna göre; 20 bin kontratlı öğretmen atama sonuçları 1 Eylül’de e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI SAAT KAÇTA?

20 bin kontratlı öğretmenlik atama sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iştirakiyle bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Öğretmen atama sonuçları saat 12.00’de açıklanacak.

MEB DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMA SONUÇLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULANACAK

1 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak olan kontratlı öğretmen atama sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

99 BRANŞTA TOPLAM 19 BİN 969 ÖĞRETMEN ATANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı MEB’in 20 bin kontratlı öğretmen atamasına ait detaylar geçtiğimiz haftalarda netleşmişti. Buna göre; 99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmen atanacak. Vücut eğitimi alanı için ayrılan 319 kişilik kontenjanın 31’i için ulusal sportmenler içinden atama yapılacak.

en çok öğretmen ataması 7 bin 503 şahısla okul öncesi alanında yapılacak. Bu branşı 2 bin 223 şahısla sınıf öğretmenliği, 1250 şahısla özel öğretim öğretmenliği, 1218 şahısla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 bireyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip edecek.