Milföy Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Selam size o kadar kolay lakin bir o kadarda lezzetli bir tarifle geldim.Ben hazır açılmış milföy kulandım.
- 1 paket hazır açılmış milföy
- Yada 6-8 tane buzluk milföy
- 2-3 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı kayısı reçeli (tanesiz)
- Eritilmiş çikolata (bitter yada sütlü)
Not EkleTarifi Yazdır
Selam size o kadar kolay lakin bir o kadarda lezzetli bir tarifle geldim.Ben hazır açılmış milföy kulandım.
- Buzluk milföy kullanacaksanız milföy kesimleri daha evvel buzluktan çıkarın.
- arım saat 40 dakika yumuşasın. Tezgahı epey az unlayın ve 6 -8 kesim milföyü yan yana koyup birbirine yapıştırın ve merdane sayesinde biraz açın dikdörtgen biçiminde açın. Yani tek kesim olsun milföyler.
- sonrasındasında vanilya şekerlerini her yere gelecek biçimde hamurun üstüne serpin. Ben 2 kulandım şayet yavaşça daha şekerli olsun derseniz 3 kulanın.
- Vanilya şekerini serpiştirdikten daha sonra hamurun uzun kısmından içe hakikat epeyce sıkı olacak biçimde sarın (ortaya gelene kadar)
- ondan sonrasında başka ucundan başlayın ve tıpkı biçimde sıkı biçimde içeri hakikat sarın (fotodaki gibi)
- İki ucu ortada birleştirin birbirine gerçek yavaşça bastırın yapışması için.
- ondan sonrasında 2 santim kalınlığında bir bıçak sayesinde kesin hamuru ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin (benim tepsime hiç bişey yapışmıyor sermedim lakin öteki tepsilerde kesinlikle serin)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- 2 yemek kaşığı kayısı reçelini bir tavada yavaşça ısıtın.
- Fırından çıkan milföy kurabiyelere reçelden fırça sayesinde sürün (reçel tanesi olması lazım yalnızca sıvı kısmı)
- Kurabiyelerimizi soğumaya bırakırken çikolatamızı eritelim benmari yordamı. Damak zevkinize nazaran sütlü yada bitter kullanabilirsiniz ben karıştırdım.
- Eriyen çikolataya kurabiyeleri iki taraflı batırıp çıkarıyoruz. (fotodaki gibi)
- Çikolataya batırdığımız kurabiyeleri de soğumaya bırakıyoruz.
- sonrasındasında servis edebilirsiniz. Milföyden yapılan herşey üzere birebir güm tüketmenizi tavsiye ederim tadı nefis.