Milföy Kurabiye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Milföy Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket hazır açılmış milföy
  • Yada 6-8 tane buzluk milföy
  • 2-3 paket vanilya şekeri
Üzeri için:

• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli (tanesiz)
  • Eritilmiş çikolata (bitter yada sütlü)
Milföy Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Selam size o kadar kolay lakin bir o kadarda lezzetli bir tarifle geldim.Ben hazır açılmış milföy kulandım.

1. Buzluk milföy kullanacaksanız milföy kesimleri daha evvel buzluktan çıkarın.
  2. arım saat 40 dakika yumuşasın. Tezgahı epey az unlayın ve 6 -8 kesim milföyü yan yana koyup birbirine yapıştırın ve merdane sayesinde biraz açın dikdörtgen biçiminde açın. Yani tek kesim olsun milföyler.
  3. sonrasındasında vanilya şekerlerini her yere gelecek biçimde hamurun üstüne serpin. Ben 2 kulandım şayet yavaşça daha şekerli olsun derseniz 3 kulanın.
  4. Vanilya şekerini serpiştirdikten daha sonra hamurun uzun kısmından içe hakikat epeyce sıkı olacak biçimde sarın (ortaya gelene kadar)
  5. ondan sonrasında başka ucundan başlayın ve tıpkı biçimde sıkı biçimde içeri hakikat sarın (fotodaki gibi)
  6. İki ucu ortada birleştirin birbirine gerçek yavaşça bastırın yapışması için.
  7. ondan sonrasında 2 santim kalınlığında bir bıçak sayesinde kesin hamuru ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin (benim tepsime hiç bişey yapışmıyor sermedim lakin öteki tepsilerde kesinlikle serin)
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  9. 2 yemek kaşığı kayısı reçelini bir tavada yavaşça ısıtın.
  10. Fırından çıkan milföy kurabiyelere reçelden fırça sayesinde sürün (reçel tanesi olması lazım yalnızca sıvı kısmı)
  11. Kurabiyelerimizi soğumaya bırakırken çikolatamızı eritelim benmari yordamı. Damak zevkinize nazaran sütlü yada bitter kullanabilirsiniz ben karıştırdım.
  12. Eriyen çikolataya kurabiyeleri iki taraflı batırıp çıkarıyoruz. (fotodaki gibi)
  13. Çikolataya batırdığımız kurabiyeleri de soğumaya bırakıyoruz.
  14. sonrasındasında servis edebilirsiniz. Milföyden yapılan herşey üzere birebir güm tüketmenizi tavsiye ederim tadı nefis.
Milföy Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı