Meslek liseliler muhtaçlık sahiplerinin iftar yemeği için mutfakta

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri ve Çocuk Gelişimi kısımlarının bulunduğu lisede “Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında 4 yıl evvel hayata geçirilen uygulamayla öğrenciler atölyede çeşitli yemekler hazırlıyor.

Geleceğin aşçıları ramazan ayında ise bu yemekleri iftar için mahalle muhtarları tarafınca belirlenen, ortalarında hasta, yaşlı, kendi yemeğini yapamayan ailelerin de olduğu komşularına gdolayıyor.

Gereçlerin hazırlanmasından yemek üretimine ve ailelere ulaştırılmasına kadar her evrede vazife alan öğrenciler, hem işin inceliklerini öğreniyor birebir vakitte yardımlaşma ve paylaşma hissini geliştiriyor.

“Ramazan ayı içerisinde de bu ailelerimize iftar yemeği hazırlıyoruz. Ürettiğimiz bu eserleri ailelerimize ulaştırıyoruz. Sıhhatle oruçlarını açmalarına vesile oluyoruz. Okul olarak etrafımızdaki insanların memnun bulunmasına katkı vermeye çalışıyoruz. Yiyecekleri öğrencilerimiz yapıyor. bununla birlikte bu işteki toplumsal ortağımız bir otel var, onların şefleri de geliyor. bir daha kendi öğretmenlerimiz de çocuklara dayanak oluyor. Dağıtımı da biz kendimiz yapıyoruz. Hazırladığımız yemekleri belirlediğimiz ailelere ulaştırıyoruz. Bu mahalle Seferihisar’ın en eski mahallelerinden birisi. ötürüsıyla o eski meskenler ve eski meskenlerde oturan yaşlılar oluyor. Bizim amaç kitlemiz yaşlılar oldu.”

Tetik, bilişim teknolojileri alanı öğrencilerinin de mahalleleri dolaşarak elektronik eşyalarında arıza olan yaşlılara hizmet verdiklerini, faturalarını elektronik ortamda ödemelerine yardımcı olduklarını anlattı.

– “Yardımlaşmanın ehemmiyetini biliyorum”

9. sınıf öğrencisi Gökhan Ürkmez de bu projeyi birinci duyduğunda hayli keyifli olduğunu belirterek, şu biçimde konuştu:

“Yardımlaşmanın kıymetini biliyorum ve bu biçimde şeyler beni hayli keyifli ediyor. İnsanların yardımına koşmayı hayli seven biriyim. Öğretmenlerimle konuşup bu projede yer almak istediğimi söylemiş oldum. Yemeklerimizi yaptıktan daha sonra kaplarımıza koyup gereksinim sahibi ailelere veriyoruz, hepsi de fazlaca keyifli oluyor ve dua ediyorlar. Bu da beşere memnunluk veriyor.”

Mahalle sakinlerinden Hatice Duranlı (74) ise öğrencileri kapıda gördüğünde gençlik yıllarını ve çocukluğunu hatırladığını söylemiş oldu.

Öğrencileri kendi torunları üzere gördüğünü vurgulayan Duranlı, “Bu çocuklar geldiği vakit torunlarım gelmiş üzere hissediyorum. Gurur duyuyorum onlarla. Çok fazlaca heyecanla bekliyorum. Torunlarım uzakta olduğu için bunlar benim manevi torunlarım değil öz torunlarım, hepsine fazlaca epey teşekkür ediyorum, muvaffakiyetler diliyorum.” tabirlerini kullandı.

Okul Aile Birliği Lideri İmdat Kesici de bu üzere projelerle meslek liselerinin ne kadar değerli olduğunun ortaya çıktığını söylemiş oldu.