DeSouza
New member
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul – İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak 4 denizde 8 komutanlıkta hizmet veren Kıyı Güvenlik Komutanlığı, 4 çağdaş korvet ile Akdeniz çanağındaki en kuvvetli ögeleri barındırıyor. Uçak ve helikopter takviyeli hava ögeleriyle kıyı hudutlarımızda göçmen kaçakçılığı, terörizm, yasa dışı göç ve uyuşturucu kaçaklığı üzere bir epey ana başlıkta geçit vermeyen Kıyı Güvenlik Komutanlığı, tecrübeli Tuğamiral Ahmet Kendir tarafınca yönetiliyor. Tümamiral Cengiz Fitoz ve Tuğamiral Cengiz Ünver’in kumandan yardımcısı olduğu kıyı güvenlik teşkilat yapısı ve nazaranv disipliniyle Akdeniz ülkeleri içinde öne çıkıyor.
Öte yandan 2023 yılının birinci haftalarında bile kıyı güvenlik takımlarının bir fazlaca olaya müdahale ettiği görüldü. Kıyı Güvenlik Komutanlığı takımları, yasadışı su mamüllerinin avlandığı 32 olaya müdahale ederken, denizde 1028 denetim yaptı, 2 gemiyi denetim etti ve 1 insan kaçakçısını yakaladı.
Öte yandan 2023 yılının birinci haftalarında bile kıyı güvenlik takımlarının bir fazlaca olaya müdahale ettiği görüldü. Kıyı Güvenlik Komutanlığı takımları, yasadışı su mamüllerinin avlandığı 32 olaya müdahale ederken, denizde 1028 denetim yaptı, 2 gemiyi denetim etti ve 1 insan kaçakçısını yakaladı.