Macaron

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Macaron Tanımı İçin Malzemeler

• 160 gram toz şeker
  • 140 badem unu
  • 50 gram pudra şekeri
  • 80 gram yumurta akı
Renkli olsun isterseniz

• 1-2 damla besin boyası
  • 1-2 yemek kaşığı kakao
Arası için

• 50 gram krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • Aroma ile tatlandırabilirsiniz
Macaron Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Bir kaç puf noktası var evvela yumurta aklarına asla sarıları karışmamalı ve yumurta aklarını çırpacağınız tabanınız ve çırpınınız kuru olmalı.
  2. hemen sonrasında badem ve pudra şekeri elekten geçirilmiş olmalı güzelce birbirine karıştırılmalı.
  3. ilk vakit içinderda yumurtanın akını bir cimdik tuz ile azıcık çırptım
  4. hemen sonrasında üzerine toz şekeri ilave edip kar beyaz köpük üzere bir kıvam alana kadar çırptım bir kenara aldım
  5. Ardından badem unu ve pudra şekerini eleyerek bir kaba aldım.
  6. Üzerine yumurta aklarını azar azar ek ederek dıştan içe hakikat karıştırarak hepsini yedirene kadar karıştırdım. Bu sırada yavaş olmalısınız fazlaca süratli olursanız olmaz ondan sonrasında bir kaç damla pembe besin boyası ek ettim ve 1 tl ile çizmiş olduğum yağlı kağıda aralıklarla sıktım.
  7. Bu ortada fırınımı 135 dereceye ayarladım fırınım 10 dakika ısınmaya bıraktım.
  8. Tepsiye sıkmış olduğum makaron kapaklarını sert bir biçimde 3 -4 defa tezgaha vurdum.
  9. İçindeki hava çıktı.
  10. hemen sonrasında 10 dakika kadar beklettim ve üzerine dokunduğumda makaronların üzeri yavaşça kurumuşsa ele yapışmıyorsa fırına atmaya hazır demektir yok değilse bir kaç dakika daha bekletmelisiniz.
  11. ondan sonrasında fırına attım alt üst ayarda ve 15 dakika kadar pişmesini bekledim.
  12. Piştikten daha sonra etekleri oluştuysa hoş bir biçimde artık fırından alabilirsiniz demektir.
  13. hemen sonrasında kremamı ocağa aldım ve kaynama noktasına gelene kadar ısınmasını bekledim.
  14. Ardından beyaz çikolatalarımı ek edip eriyene kadar karıştırdım ve buzdolabında biraz kıvam almasını sağladım.
  15. Kıvam alan çikolatamı makaronların ortasına sıkıp kapattım ve servise hazır dilerseniz dondurucuda da koruma edebilirsiniz deneyeceklerin şimdiden eline sıhhat bu tanımda şayet olmazsa olmaz hassas tartı
    ❤
    🤗
    .
Macaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı