Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limonun suyu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için )
- 4-5 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yoğurma kabının içerisine oda ısısındaki yumurta pudra şekeri vanilya ve toz şekeri ilave edelim akabinde mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- sonrasındasında sıvı yağ limon suyu limon kabuğu rendesi zerdeçal ve kabartma tozunu ek edip hepsini güzelce karıştıralım en son harca unu eleyerek ekleyelim ve elimizi sokmadan spatula sayesinde karıştıralım.
- Tamamen un tanesi kalmayacak biçimde karıştırdıktan daha sonra üzerini streç sinemayla kapatıp yarım saat vaktiniz var ise 1 saat buzdolabında bekletin.
- Dinlenen kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarın ve kaşık sayesinde ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın ve daha sonra pudra şekerine bulayın bu süreci yaparken süratli olun kurabiye hamuru oda ısısına gelmesin ben büyük yaptım kurabiyelerimi dilerseniz daha küçük yapıp daha fazla porsiyon çıkarabilirsiniz.
- Ardından evvelinde ısıtılmış 180° fırında 15 ila 20 dakika ortası pişirin benim fırınımda 15 dakikada pişti.
- Bu müddet fırından fırına farklılık gösterebilir 10. dakikadan daha sonra denetimli pişirin üzerini kızartmayın fırından çıktıktan daha sonra sıcak yahut soğuk servis edin afiyet olsun