Kozalak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.Bu tarifle 70 adet kurabiye elde ettim yarısını ayırıp çikolataya bulamadan poşetleyip buzluğa attım bu biçimde istediğim vakit çıkarıp çikolata ve mısır gevreğine bulayıp tazecik pratik bir biçimde kozalak kurabiye elde ediyorum cat kapi gelen konuklar ortasında pratik oluyor
.
Kozalak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 400 gram nişasta (bugday kullandim)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un (kontrollu ekleyin kulak göğsü kıvamında olucak unun markasina bakılırsa değişiklik gösterebilir)
- 400 gram sürülebilir çikolata
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Mısır gevreği
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin yumurta pudra şekeri sıvı yağı kabın içine alıp yoğuralım.
- ondan sonrasında nişasta ve kabartma tozunu ekleyim yoğuralım yavaş yavaş unuda ekleyelim.
- Kulak göğsü kıvamı olucak ceviz büyüklüğünde koparıp form verelim, ben daha minik yapmayı tercih ettim tek lokmalık biçimde yaptım boyutunu istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bu ortada üzeri için çikolatamızı bir kabın içine alalım.
- Sıcak su dolu kabın ortasında benmari adabı eritelim içine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip uygunca karıştıralım.
- Mısır gevreklerimizi elimizle biraz küçültelim ılınan kurabiyelerimizi evvel çikolataya daha sonra mısır gevregine bulayip tepsiye dizelim.
- Kurabiyelerimiz bitene kadar bu süreci yeniden edelim.
- Önceden düzgünce ısıttığımız 180 derecelik fırında alti pembeleşinceye kadar pişirelim üzeri kızarmayacak altının kızarmasi kâfi pişen kurabiyelerimizi ılınmaya bırakalım.şimdiden herkese afiyet olsun.
Kozalak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı