Kovid-19’dan hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz’ün kızından ‘aşı’ uyarısı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezi’nde, TÜ Bilimsel Araştırma Topluluğu tertibiyle 6. Trakya Bilim Şenliği düzenlendi.

Aktifliğe katılan akademisyenler ve üniversite öğrencileri sunumlar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Fulya Öz Puyan da öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Annesi Prof. Dr. Feriha Öz’ü 2 yıl evvel salgın niçiniyle kaybettiğini belirten Puyan, “Salgın bize ailenin ehemmiyetini öğretti. Bir şahsa insan üzere bakmayı, duygusallığı, insan sevgisini daha derinden öğrendik. Zira her an herkesi kaybedebilirsiniz. Hiç ummuyordum bu biçimde bir şeyle karşılaşacağımı.” diye konuştu.

Salgından korunduklarını fakat annesinin hastalandığını lisana getiren Puyan, şunları kaydetti:

“Bir biçimde karşınıza geliyor bu hastalık. Salgın niçiniyle birfazlaca sıhhat çalışanını kaybettik. Kovid-19 niçiniyle 6 milyon kişi hayatını kaybetti. Bu yalnızca sıhhat çalışanı değil, herkes annesini, babasını, kardeşini, ablasını, ağabeyini kaybediyor. Bununla savaşmaya devam edeceğiz. İnsan bağlantılarına ve kurallara uymak zorundayız. Şunu gördüm, aşı olmasaydı biroldukça kişi hayatta olmayacaktı. Aşının ömrümüzü kurtardığını görüyorum. Aşı olmayanların da olması gerektiğini düşünüyorum. Vefat oranları düşüyor, yani daha da indirebiliriz. Aşı olduğumuz vakit yakınlarımızı kaybetmeyeceğiz.”

Trakya Bilim Şenliği’ne katılan TÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi, Türk Kardiyoloji Derneği Hipertansiyon Çalışma Kümesi İdare Konseyi Üyesi Doç. Dr. Servet Altay da salgında hipertansiyon hastaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

6. Trakya Bilim Şenliği’ne TÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Avlan, TÜ Bilimsel Araştırma Topluluğu Lideri Sıla Er, topluluk üyeleri, Namık Kemal ve Çanakkale 18 Mart üniversitelerinden öğrenci ve akademisyenler katıldı.

Şenlik yarınki aktifliklerin akabinde sona erecek.