Korona hastası sıhhat çalışanına baş atıp burnunu kırdı

DeSouza

New member
Olay dün gece saat 03:50 sıralarında Ümraniye Devlet Hastanesinin Covid-19 polikliniğinde meydana geldi. Edinilen bilgiyle göre, 13 yıldır acil tıp teknikeri olarak çalışan Mustafa Yaşar, Covidli hasta Hakan Coşkun’a yaptığı tedavide Coşkun’un canı acıdığı sebebi öne sürülerek sorun çıktı. Sorunun büyümesiyle Covid hastası Hakan Coşkun, Acil Tıp Teknikeri Mustafa Yaşar’a baş atıp burnunu kırdı. Ve olay yerinden kaçmaya başladı. Kanlar ortasında kalan Yaşar ise Covid hastası Çoşkun’un peşinden koşarak yakalamaya çalıştı. Olay yerine gelen güvenlik bakılırsavlilerine Covid hastası Coşkun, “Ben olumluyum yaklaşmayın” diyerek kendisini savundu. Şüphelinin Covid müspet olduğu nedeni öne sürülerek meskende karantinaya alındı. Karantina müddetinin bitmesinin akabinde kuşkulu hakkında gözaltı süreci yapılacağı öğrenildi.

13 yıldır sağlıkçı olduğunu belirten Mustafa Yaşar, yaşadığı dehşetli olayı anlattı.

“TEHDİTVARİ SÖZLER KULLANDI”

Yaşar, “Dün gece saat 04.00 sıralarında acil servise bir hasta geldi. İğne yapılacağını ve kan alınacağını söyleyerek, hekimin bu türlü yönlendirdiğini belirtti. Evvel iğnesini yaptık, daha sonra kanı alalım bir an evvel analizleriniz çıksın diye uyardım. Bana ‘sen ne biçim hemşiresin, bu biçimde iğne mi yapılır, ben sana kan aldırmam’ dedi. Ben de koridora çıktım. Beni bekliyordu. Bana, ‘senin ismin soyadın ne? seni şikayet edeceğim’ dedi. Ben de ‘istediğin yere şikayet edebilirsin’ dedim. Bana, ‘sen artistsin, ben seni bulurum, seninle görüşürüm’ üzere tehditvari sözler kullanmaya başladı” dedi.

“BURNUMA BAŞ ATTI”

Yaşar devamında, “Sol tarafıma bakıyordum. Sağ tarafıma döndüğüm an direkt burnuma baş attı. Sedyeden kalkamayan arkadaş koşa koşa kaçmaya başladı. Ben de can havliyle peşinden koştum. Yolda takılıp düştü, ben de onu yakaladım” diye konuştu. Kanamasının durdurulması için diğer bir alana alındığını ve tomografi çekildiğini belirten Yaşar, “Burnumda kırık olduğu belirlendi. Ufak bir düzeltme operasyonu yapıldı. Lakin eski haline nazaran daha yamuk olacağı söylendi. Şahıs konutunda, olumlu olduğu için. Ben daha konutuma gitmedim” dedi.

“SAĞLIK TOPLULUĞUNA ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI CEZALAR İSTİYORUZ”

Yaşar, “Sağlıkta şiddet gün geçmiyor ki bir tane daha duymayalım. Beşerler agresif olduğu sürece kendi hudutlarını zayıf şahıslardan çıkarmaya çalışıyor. Biz pandemi başladı başlayalı bu sürecin içerisindeyiz. Ben yeğenimi 1 buçuk yıldır görmüyorum. Beşerler cümbüşlerinden vazgeçmiyor. Biz Covid-19 polikliniğinde çalışıyoruz lakin aldığımız karşılık bu türlü. Caydırıcı cezalar istiyoruz artık. Sıhhat topluluğuna şiddete karşı caydırıcı cezalar istiyoruz. Yoksa bu şiddetin önüne geçilemeyecek” sözlerini kullandı.