Kömbe (Hatay Usulü)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

• 125 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt (ılık)
  • Yarım su bardağından fazla şeker (1 su bardağı yapabilirsiniz, şekerli seviyorsanız)
  • 1 yemek kaşığı silme kömbe kokusu (hataydan aldım)
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3-4 su bardağı un (kurabiye hamurundan sert olacak)
İsteğe bağlı (içerisine)

• Hurma
  • Ceviz
  • Fıstık
Üzeri için;

• 2 yemek kaşığı susam
Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba
🦋
.

Öncelikle kömbe kokumu Hatay dan aldım ve sarı un diye bir un satıyorlar mısır unu değil bulabilirseniz 1 yemek kaşığı da ondan ek edebilirsiniz.Kalıbımı da hatay’dan aldım, Gaziantep’de de var kalıp fakat bi tık daha geniş ve içi dolgulu o kalıptan değil.

1. Öncelikle sütü ısıtalım.
  2. Margarin oda ısısında olacak.
  3. Un hariç tüm gereçlerimizi bir kaba alıp karıştırıyoruz şeker eriyene kadar sonrasındasında unu ek ediyoruz bi tık sert bir hamur elde ediyoruz kurabiyeden sert oluyor hamurumuz.
  4. Kalıbımızı yağlıyoruz, ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu susama batırıp kalıba basıyoruz ondan sonrasında kalıbı yere vurarak hamuru desenli çıkarıyoruz.Tepsiye diziyoruz.
  5. İçine fındık fıstık hurma koymak isteyenler ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurun içerisine harcı koyup susama batırıp kalıba koyuyorsunuz. Ben hamuruma cevizi karıştırdım içerisine koymadım bu türlü daha hoş olduğunu düşünüyorum.
  6. 170 derece de 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. hafifçe kızarmaya başladığında alıyorum fırından. Ben fanlı pişirdim, fansızda pişeceğini düşünüyorum.
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun
    👩‍🍳
    🤌
    .
Not : Sert olup, uzun ömürlü bir kurabiye oluyor.

Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı