Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
.
Öncelikle kömbe kokumu Hatay dan aldım ve sarı un diye bir un satıyorlar mısır unu değil bulabilirseniz 1 yemek kaşığı da ondan ek edebilirsiniz.Kalıbımı da hatay’dan aldım, Gaziantep’de de var kalıp fakat bi tık daha geniş ve içi dolgulu o kalıptan değil.
Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt (ılık)
- Yarım su bardağından fazla şeker (1 su bardağı yapabilirsiniz, şekerli seviyorsanız)
- 1 yemek kaşığı silme kömbe kokusu (hataydan aldım)
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3-4 su bardağı un (kurabiye hamurundan sert olacak)
- Hurma
- Ceviz
- Fıstık
- 2 yemek kaşığı susam
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
Öncelikle kömbe kokumu Hatay dan aldım ve sarı un diye bir un satıyorlar mısır unu değil bulabilirseniz 1 yemek kaşığı da ondan ek edebilirsiniz.Kalıbımı da hatay’dan aldım, Gaziantep’de de var kalıp fakat bi tık daha geniş ve içi dolgulu o kalıptan değil.
- Öncelikle sütü ısıtalım.
- Margarin oda ısısında olacak.
- Un hariç tüm gereçlerimizi bir kaba alıp karıştırıyoruz şeker eriyene kadar sonrasındasında unu ek ediyoruz bi tık sert bir hamur elde ediyoruz kurabiyeden sert oluyor hamurumuz.
- Kalıbımızı yağlıyoruz, ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu susama batırıp kalıba basıyoruz ondan sonrasında kalıbı yere vurarak hamuru desenli çıkarıyoruz.Tepsiye diziyoruz.
- İçine fındık fıstık hurma koymak isteyenler ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurun içerisine harcı koyup susama batırıp kalıba koyuyorsunuz. Ben hamuruma cevizi karıştırdım içerisine koymadım bu türlü daha hoş olduğunu düşünüyorum.
- 170 derece de 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- hafifçe kızarmaya başladığında alıyorum fırından. Ben fanlı pişirdim, fansızda pişeceğini düşünüyorum.
- Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun
Kömbe (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı