Kızılay’a 6 saatte 104 milyon liralık rekor bağış yapıldı

DeSouza

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milletvekili Rumeysa Kadak üzere birfazlaca isim de görüntü bildiri yahut telefon ilişkisi ile Kızılay’a takviyelerini bildirdi.

“BU YARDIMLAR BİZİM İÇİN CAN SUYU”

Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, paylaşarak rahmetin artacağına dikkat çekerek, “Dayanışma ve yardım ayımız olan Ramazan’da sofralar kurulduğunda biz gereksinim sahiplerine evvelde ulaşabilmiş olalım istedik. Ramazan ayında yardımlarımız devem edecek. Fakat biz Ramazan’ın birinci iftarında sahurunda masalarda olmak istiyoruz. Bu yardımlarınız bizim için can suyu. Dayanışma insanın beşere dayanması ile oluyor. Sizlerin hiç tanımadığınız insanlara elinizi uzatmanızla oluyor. Bunun rahmeti buradaki sayılarla hudutlu değil. Afganistan’dan Ukrayna’ya 20 ülkeye acının epeyce olduğu bu bölgelerde yardımlarımızı yapmaya çalışacağız. İnsanın elinden tutmaya çalışacağız. Bu Ramazan Bayramı’nda da bu gayeleri birkaç kat aşacağımıza inanıyorum. Sizlerin bağışları tüm gereksinim sahiplerine ulaşacak” diye konuştu.

ÇALINMADIK KAPI KALMAYACAK

Dr. Kınık açıklamasının devamında, “Geçen sene 45 milyon beşere dokunduk. Bu sene bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Keşke olmasa lakin insanın acısı artıyor. Krizler artıyor. Karmaşıklık artıyor. Sizlerin takviyesi ve cömert bağışları yardımıyla ülkemizin dört bir yanındaki gereksinim sahiplerine ulaşacak besin paketleri, bir ailenin besin gereksinimlerini karşılayacak biçimde hazırlanıyor. Zekât, Fitre ve Fidye bağışlarıyla fakir ailelere yardım ulaştırılacak. İçerisinde Ayçiçek yağı, kırmızı mercimek, domates salçası, kuru fasulye, arpa ve tel şehriye, toz şeker, makarna, pirinç, bulgur, çay, un ve tuz bulunan besin kolileri dağıtacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Rumeysa Kadak, Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Müge Anlı, TİM Lideri İsmail Gülle, Suzan Kardeş, For Children Smile Derneği, TMSF Lideri Fatih Rüştü Karakaş, TİGSAD Lideri Nazım Kanpolat, Ömür Gedik, ticaret odaları, belediyeler bağış ve açıklamalarıyla programda Kızılay’ın yanında oldular.