‘Kilis yalnızca vatandaşlarımız değil Suriyeliler için de fedakarlık yapan ilimiz’

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kilis’in evvelinde beri eğitim manasında fedakarlık yapan bir kent olduğunu söylemiş oldu.

Kilis’teki eğitimi hayli daha üst taşımak ve kalitesini artırmak için yapılabilecekleri Vilayet Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı’nda kapsamlı biçimde ele alacaklarını tabir eden Özer, şunları kaydetti:

“İnşallah eğitimdeki mevcut durumundan epeyce daha yeterli noktalara taşıyabilmek için Kilis’in muhtaçlık duymuş olduğu tüm eğitim yatırımlarını bütçemiz ölçeğinde karşılamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kilis evvelden beri eğitimle ilgili epey büyük bir yük taşıyor. Kilis, yalnızca kendi vatandaşlarımız değil süreksiz muhafaza altındaki Suriyelilerle ilgili de eğitimde önemli yük taşıyan vilayetlerden biri, önemli fedakarlık yapılıyor. İnşallah Bakanlığımızın takviyeleriyle buradaki eğitim ortamlarını epeyce daha düzgün noktalara taşıyabilmek imkanımız olacak.”

Konuşmasının akabinde kıymetlendirme toplantısına geçen Bakan Özer’e Vali Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ve Kilis Belediye Lideri Servet Ramazan ile öteki ilgililer eşlik etti.