Kanye West’e toplumsal medyada kırmızı kart

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Fransa’daki Paris moda haftasında üzerinde “Beyazların hayatı önemlidir” yazan gömlek giydiği için ağır tenkitler alan ABD’li rapçi Kanye West’in bu sefer ise hafta sonu boyunca Yahudi tersi paylaşımlar yapması niçiniyle toplumsal medya platformları Instagram ve Twitter’daki hesapları kilitlendi. ABD’de siyahi haklarını korumak için kurulan “Black Lives Matter” (Siyahilerin Hakları Önemlidir) isimli sivil toplum hareketine atıfta bulunan kelam konusu kıyafet niçiniyle ünlü isimler tarafınca eleştirilen West, bu defa ise Yahudi Aykırısı telaffuzlarıyla gündeme geldi.

NBC News’un haberine nazaran, Instagram’ın sahibi olan toplumsal medya şirketi Meta, rapçi Sean ‘Diddy’ Combs’un Yahudi halkı tarafınca denetim edildiğini öne sürdüğü bir gönderisi niçiniyle West’in Instagram hesabını kısıtladı. West, Twitter’da ise “Bu gece biraz uykum var ancak uyandığımda Museviler için vefat riskini 3’e çıkaracağım (ulusal güvenlik tehdidinin yoğunluğunu gösteren 5 seviyeyi kast ediyor). İşin garibi, ben aslında Yahudi aksisi olamam zira siyahiler de aslında Yahudi’dir. Sizler benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı gelen herkesi karalamaya çalıştınız” tabirini kullandı.

Bunun üzerine Twitter, West’in nefret telaffuzuna karşı siyasetlerini ihlal ettiği sebebi öne sürülerek bir süreliğine hesabının bloke olduğunu deklare etti.

Twitter’da 31 milyon, Instagram’daysa 18 milyon takipçisi olan West’in geniş kitlesine kışkırtıcı ve Yahudi aksisi açıklamalar yapması reaksiyon toplarken, sonrasındasında rapçinin hesapları tekrar açıldı. Twitter’ı almak için harekete geçen Tesla’nın CEO’su milyarder Elon Musk, Twitter’da West’e “yine hoşgeldin” iletisi yayınladı. West ise Twitter’da Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg ile çektirmiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak, “Beni Instagram’dan nasıl attın. Benim dostumdun” tabirini kullandı.