Kahke Kurabiye Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kahke Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 200 gram yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (Hepsi içine)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 kahve fincanı susam (Kavrulmuş)
  • 1 kahve fincanı çörek otu
  • 1 kahve fincanı rezene (Kavrulmuş ve biraz çekilmiş)
  • 1 kahve fincanı anason
Kahke Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Kahke olarak bildiğim ve sahiden çok değişik tatlar içeren kurabiye. Hem pişirdiğimde uzun müddet dayanıyor hemde fazla olan hamurun yarısını buzluğa kaldırıyorum, her vakit hazırda bulunuyor.

1. Tereyağı, zeytinyağ ve yumurtayı çırpalım.
  2. Rezene ve susam kavrulmuş olunca lezzetleri daha epeyce ortaya çıkıyor.
  3. Anasonu ben yıkayarak kullandım o yüzden kasede kuru görünmüyor.
  4. İrmik, mahlep, tuz, şeker, anason, susam, çörek otu, rezene, pekmez tüm malzemeyi sırayla ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip son toparlamayı elle yapalım. Zira aldığı kadar un kullanıyoruz denetimli ekleyelim.
  6. Ben unu 6 su bardağı ekledim fakat sizin bardak ölçü ve un kalitesi farklıdır dikkat edelim.
  7. Yağlı hamurla da fazlaca oynamamak lazım. Toparlayıp dolapta yarım saat dinlendirelim.
  8. Her vakit dediğim üzere hal vermek size kalmış. Fırına 180 dereceye alıp pişirelim.
  • Üzerine hiçbir şey sürmüyoruz.Ben hamurun yarısını buzluğa kaldırdım. Ölçü olarak epeyce oluyor aslına bakarsan. Pişirdiğimiz kurabiyeleri ise kapaklı kapta neredeyse 1 ay saklayabilirsiniz.
  • Değişik lezzet arıyorsanız işte budur.
  • Gaziantep kahkesi olarak tanıştım illaki birebir antepli ler üzere olmayabilir. Ancak yapabileceğimiz uygun bir örnek olduğunu söyleyebilirimAfiyet olsun
    🤗
    .
Kahke Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı