İstekli öğrenciler okulun mutfağında gereksinim sahiplerine iftar için yemek pişiriyor

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda eğitim goren 9 öğrenci, ramazan ayında öğretmenlerinin ortalarında para toplayıp temin ettiği gereçlerle her gün yemek hazırlıyor.

Öğretmenlerin nezaretinde okulun mutfağında pişirilen yemekler, okulun bulunduğu mahallede iftar öncesi muhtaçlık sahibi ailelerin adreslerine teslim ediliyor. Toplumsal sorumluluk projesi, ramazan sonuna kadar sürecek.

Yardım yapılacak ailelerin, lisenin toplumsal yardımlaşma grubundaki öğretmen ve öğrenciler tarafınca, okulun bulunduğu mahallenin muhtarıyla ilişki kurularak belirlendiğini tabir eden Tutkun, şöyleki konuştu:

“Öğrencilerimiz, ‘Bu projede yer almak istiyoruz’ diye birbirleriyle yarıştı. Bu bizi daha da motive etti. Bu projede 9 öğrencimiz çalışma gerçekleştiriyor. Gereçleri bir daha okulumuzun işçisi, öğretmeni, kendi ortamızda para toplayarak temin ediyoruz. Yemekleri, alan şefimizin, öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimiz hazırlıyor. Yemekler paketlenerek, öğretmenlerimiz ve çalışanımız kanalıyla ailelere ulaştırılıyor.”

– “İnsanların gülümsemelerini görmek dünyadaki en hoş şey”

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ahmet Azizoğlu ise projenin büsbütün gönüllülük üzerine kurulduğunu lisana getirdi.

Öğretmenlerin finansman konusunda epey istekli olduğunu aktaran Azizoğlu, “Bütçemiz bir günde tamam oluyor. Öğretmenlerimiz gönlünden koptuğunca maddi dayanaklarını sağlıyorlar. Bu da öğrencilerimize ve bize epey güzel bir güç veriyor.” dedi.

Azizoğlu, berabern gelen güçle ortaya epey hoş ve lezzetli yemeklerin çıktığını anlattı.

11’inci sınıf öğrencisi Tülin Gülen, bu faaliyette yer almaktan epey keyifli olduğunu söylemiş oldu.

Gülen, “Projeyi aileme söylemiş olduğimde, ‘Kesinlikle katılmalısın, insanlara yardımcı olmalısın’ üzere bir yaklaşım aldığım için ‘Ben de bu projede katiyetle olmalıyım, benim de çorbada bir tuzum olmalı’ diye düşünerek bu projede yer aldım. Kısımda öğrendiklerimizi pekiştiriyoruz, toplu yemek yapıyoruz. Hele ki insanların gülümsemelerini görmek bence dünyadaki en hoş şey.”

Tıpkı sınıftan Sinem Bayrak da projede yer aldığı için keyifli olduğunu lisana getirerek, meslek lisesinde okuyarak hem hayata tıpkı vakitte kısma dair fazlaca şey öğrendiğini belirtti.