İstanbul’da yürekleri ısıtan manzara

DeSouza

New member
İstanbul’da 15 yıldır taksi sürücülüğü yapan 59 yaşındaki Süleyman Güngör, her vakit olduğu üzere bağlı bulunduğu Sabiha Gökçen Havalimanı taksi durağında yolcularını alarak Eyüpsultan ilçesinde bir sokağa bıraktı. Taksi sürücüsü Süleyman Güngör, durağa döndüğü sırada seyir esnasında sokakta yürümekte zorluk çeken yaşlı hanımı fark etti. Meskeninde tek başına yaşayan yaşlı hanımın yanında komşuları bulunmasına karşın meskeninin merdivenlerini çıkamadığını goren taksi sürücüsü Süleyman Güngör, tereddüt etmeden yaşlı bayanı sırtına alarak 2. katta bulunan meskenine çıkarttı. O sırada yaşlı bayanın yanında olan komşusu içleri ısıtan o anları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Yaşlı bayanı bina merdivenlerinden 2 kat üst sırtında taşıyan taksi sürücüsü Süleyman Güngör’ün bu düzgünlüğü ise bağlı bulunduğu duraktaki öteki meslektaşları tarafınca sevinçle karşılandı. İşini yaptığı, taksiye aldığı yolcular tarafınca sevildiğini ve yolcularına her vakit hürmetle yaklaştığını belirten taksi sürücüsü Güngör, yaşlı bayanın kendisine dualar ettiği için keyifli olduğunu tabir etti.

Sürücü Güngör, yaşanan olayı anlattı. Cumartesi günü Sabiha Gökçen durağından yolcularını alıp Eyüp ilçesine bıraktığını belirten Güngör, şu biçimde devam etti:
“Müşterilerimi bıraktıktan daha sonra yoldan aşağı hakikat inerken 20 metre ileride bir yaşlı teyze ve yanında iki hanımefendi vardı. Çabucak durdum ve teyzemi otomobilime bindirdim. Teyzenin meskenine yanlışsız giderken teyzeye ‘izin verirseniz ben merdivenleri çıkarken size yardım edeceğim’ dedim. ‘Çok âlâ olur’ dediler. Teyzeyi sırtıma aldım ve merdivenlerden 2 kat üst çıkardım. Bana dua ettiler. Yanımdaki hanımefendi kameraya çekmek istedi ben de ‘çekebilirsiniz’ dedim. Mutlu oldular bana dua ettiler, ben de fazlaca memnun oldum. Bu benim görevimdi, bunu herkes yapar” dedi.

“GÜCÜMÜN YETTİĞİ YERE KADAR GÖTÜRÜRDÜM”

Yaşlı hanımı yorulmadan sırtında taşıyan taksi sürücüsü Süleyman Güngör, “Teyze, İstanbul’un bir ucundan öteki ucuna beni götür deseydi ben gücüm yettiği yere kadar gdolayırdüm. İçimden, kalbimden o denli geldi ben de yardımcı oldum. Ben 24 saat çalışıyorum, yorulmuyorum. İstanbul’da taksicilik yapıyorum. Severek yapıyorum işimi. Ne vakit yardıma muhtaçlığı olan birisini görsem yardımcı olurum. Ben 15 yıldır taksicilik yapıyorum. Yurt haricinden gelen konuklarımızı alırım, İstanbul’a birinci defa gelmişlerse gidecekleri yerlere gdolayırken İstanbul’u anlatıyorum. Çok keyifli oluyorlar. Onlar keyifli pek ben hafifçeliyorum ve yorgunluğum gidiyor, Airbus yolcu uçağı kullanmış üzere oluyorum. Eminim ki turist yolcularım ülkelerine döndüklerinde kesinlikle benden âlâ bahsediyorlar. Ben İstanbul’un en uygun taksicisiyim ve işimi severek yapıyorum” diye ekledi.