İstanbul’da şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
15 Temmuz Derneği, Üsküdar Belediyesi ve Borsa İstanbul iş birliğinde, Üsküdar Boğaziçi Ömür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün üzerinden yaklaşık 6 yılın geçtiğini hatırlatarak, “O geceyi Allah tekrar yaşatmasın. Allah tekrar o cins hainlere ve bu ülkeyi işgal etmek isteyen tüm emperyal güçlere fırsat vermesin diye dua ve niyaz ediyorum.” dedi.

Ataş, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Şehitlerimizin şehadetini Rabbim kabul eylesin. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimizden hala tedavi görmekte olanlar var, onlara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sıhhatine kavuşanlara sıhhat, sıhhat ve afiyet diliyorum.” diye konuştu.

Üsküdar ilçesi ve bilhassa 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün o gecenin ağır yaşandığı yerler olduğunu belirten Ataş, şu biçimde devam etti:

“15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çabucak yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla şehitler anıtı, abidesi yapıldı. 15 Temmuz gecesinde gösterdiği basiretli duruştan ve bugüne kadarki şehitlerimize ve şehit ailelerimize gösterdiği yakın ilgiden dolayı başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve Allah ömrüne rahmet versin diye temenni ediyorum, başımızdan da eksik etmesin. Sizlerle bir arada olmaktan onur ve onur duyduğumu tabir ediyorum. Hepinize iyi ramazanlar diliyorum. Allah oruçlarınızı kabul eylesin.”

Hürmet duyulacak insanlarsınız

15 Temmuz Derneği Lideri İsmail Hakkı Turunç ise şehit aileleriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu lisana getirerek, “Sizler farklısınız, bu farkı da dernek tüzüğünden bir izlenim, dernek tüzüğüyle alakalı bir unsur, toplumsal anlayış olarak tabir etmek istemiyorum. Sizi tanım ederken Cenabıhak o denli tanımlıyor. Siz şehit annelerisiniz, babalarısınız, eşlerisiniz, çocuklarısınız. Kültürümüze, inancımıza, kıymet yargılarımıza göre hepimizin bildiği üzere peygamberlikten daha sonra gelen en büyük makam şehadet makamı. Allah da o makamı, nasıl peygamberleri seçerek verdiyse o sevdiği kullarına, şehadet makamını da sevdiği kullarını seçerek veriyor. ötürüsıyla siz hakikaten takdire şayan, hürmet duyulacak insanlarsınız. Ben sizi daima o denli tanımlıyorum.” biçiminde konuştu.

Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen de ramazanın herkes için fırsat ayı olduğuna işaret ederek, “Arınma, müsamaha, paylaşım, tahammül ve içerisinde bin aydan daha iyi bir geceyi barındıran, Kadir Gecesi’ni barındıran Kur’an ayı… bu biçimde bir ayda, bu biçimde bir vakitte, bu biçimde bir yerde sizlerle bizleri buluşturan Allah’ımıza hamdediyorum, şükrediyorum. Vesile olan 15 Temmuz Derneğimize teşekkür ediyorum. Bu hoş akşamın sponsoru, hayırseveri Borsa İstanbul’a teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

15 Temmuz şehidi Erkan Pala’nın annesi Muazzez Pala, konuşmasında kendilerini bir ortaya getiren tüm yetkililere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Bir ortaya gelince bir büyük aile olduğumuzu anlıyoruz. İçimiz yanmış, şehit vermişiz ancak bir ortaya gelince epey memnun oluyoruz. Acımız anlatılmaz. Her canlı vefatı tadacaktır lakin biz evlatlarımızı şehit verdiğimiz için gururla anlatıyoruz, zira şehit verdik. Rabbim için, ümmet için, devlet için gittiler, gururla anlatıyoruz.”

İftar programına, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuba Durgut, İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Borsa İstanbul İdare Şurası Lideri Prof. Dr. Erişah Arıcan, şehit aileleri ve yakınları ile davetliler katıldı.