Isparta ders oldu, dağıtım şirketlerine yeni yükümlülükler

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Isparta’da mart ayı başında yaşanan kar yağışı sebebiyle günlerce yaşanan elektrik kesintileri büyük reaksiyon çekmişti. EPDK, misal durumların yaşanmaması için yönetmelik hazırlayarak elektrik dağıtım şirketlerine yeni yükümlülükler getirdi.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Elektrik Dağıtım Sistemi Yönetmeliği’ne göre, dağıtım şirketleri, elektrik gücünün kaliteli, inançlı ve daima bir biçimde gerçek ve hukukî bireylerin kullanmasına sunulabilmesi ve kullanıcı memnuniyetinin arttırılması hedefiyle yıllık bakım planı hazırlamakla yükümlü olacak. Dağıtım şebekesinin kısmen yahut büsbütün istem dışı güçsüz kalması durumunda, sistemin kademeli olarak enerjilendirilmesine yönelik acil durum idare planları hazırlanacak. Dağıtım şirketi, acil durum idare planlarının uygulanabilirliğini ve yeniliğini korumakla yükümlü olacak. Nakil şirketi, şebeke özelliklerini de dikkate alarak, acil müdahale gerektiren durumlar için vaktinde müdahale ve aktif bir tahlil sağlayacak biçimde acil müdahale tertibini kuracak.

İŞÇİ 24 SAAT HAZIR OLACAK

Güç dağıtım şirketi, acil müdahale tertibi kapsamında kâfi sayıda ve tam teşekküllü acil müdahale aracı ile kâfi sayıda ve acil müdahale konusunda eğitimli işçisi 24 saat hazır durumda bulunduracak. Şirketler, acil müdahale gerektiren durumlarda dağıtım şebekesinin arıza tamiratı, bakımı, denetimi ve izlenmesi için insansız hava aracı temin edebilecek. Dağıtım şirketi acil durumlarda kullanılmak üzere orta tansiyon düzeyi çıkışlı en az bir adet taşınabilir jeneratör bulunduracak. Şirketler, her vilayet merkezi ve nüfusu 100 bini geçen ilçeler için de en az bir adet olmak üzere, alçak tansiyon düzeyi çıkışlı taşınabilir jeneratör bulundurmakla yükümlü olacak.

Elektrik nakil şirketleri; ilişki başvurusu, arıza bildirimi, kaçak elektrik gücü kullanım ihbarları, şikayetler ve dağıtım faaliyeti hususlarına ait yapılan müracaatların alınması ve yanıtlandırılması için kâfi donanım ve işçiye sahip kullanıcı hizmetleri merkezi de kuracak.