iPhone 14 tanıtım tarihi aşikâr oldu

Samuag

New member
2022 yılını kıymetli satış muvaffakiyetleri ile tamamlamaya hazırlanan Apple’ın son çeyrek tablolarına kıymetli bir katkı yapacak iPhone 14 serisinin resmi tanıtım tarihi duyuruldu. 7 Eylül itibariyle bekleyiş sona eriyor.

iPhone 14 tanıtım tarihi

Apple yayınladığı paylaşım ile 7 Eylül tarihinde ülkemiz saati ile 20.00’da bir aktiflik düzenleyeceğini duyurdu. Pandemi ile büsbütün sanala geçiş yapan Apple uzun bir ortadan daha sonra yüz yüze aktifliklerine geri dönüyor. Birinci kere WWDC 2022 etkinliğinde küçük çaplı bir yüz yüze atölye gerçekleşmişti.

iPhone 14 aktifliği öncesi satın almamanız gereken Apple aygıtlar

7 sa. evvel eklendi

Apple, toplamda dört adet iPhone 14 modeli tanıtacak: 6.1 inç iPhone 14, 6.7 inç iPhone 14 Max, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max. iPhone 14 modellerinde 5nm sürecinde Apple A15 yer alacak. Ayrıyeten kıymetli bir tasarım değişikliği beklenmiyor. Bu modellerin biraz daha satış sayısına oynayacağı varsayım ediliyor.

iPhone 14 Pro modellerinde ise 4nm Apple A16 Bionic yongası yer alacak (5nm de olabilir). Çentik yerine oval delik tasarımı ve 48MP ana sensör argüman edilen özellikler içinde. Ayrıyeten yeni yonga ve çarpma algılama üzere özelliklerle güncellenmiş Apple Watch Series 8 ve premium Apple Watch Pro da tanıtılacak.