İlham veren projeler geliştiren Nurten öğretmen, tecrübelerini üniversitelilere aktardı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Eğitim alanındaki projeleriyle Sabancı Vakfı tarafınca 2015 yılında “Türkiye’nin Fark Yaratanlar”ı içinde yer alan Nurten Akkuş (36), 2018 yılında dünyanın en uygun 10 öğretmeninden biri seçilerek, Eğitim Nobeli’ne aday gösterilen birinci Türk öğretmen oldu.

2019 yılında AKS Education tarafınca 73 ülkede 12 bin öğretmen içinde “Küresel öğretmen” mükafatına layık görülen ve dünyanın ilham veren öğretmeni mükafatını alan, 2021 yılında İngiltere tarafınca verilen Memleketler arası Hayat Uzunluğu Muvaffakiyet Ödülü’nü kazanan Akkuş’un, “Türkiye’nin geleceğe iz bırakan 30 bayanı”, “Türkiye’nin eğitimde fark yaratan 9 hanımı”, “Dünyanın en ilham verici 3 öğretmeni”, “Yılın bayanı”, “Yılın öğretmeni” üzere mükafatları de bulunuyor.

Nurten Akkuş, Yüksek Tahsil Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Turgut Özal ve İlkadım Kız Öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle bir ortaya geldi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Akkuş, “Ben yalnızca bugünlere değil, geleceğe de iz bırakmak istiyorum. Gelecekteki öğretmen adaylarına, çocuklarımıza, bayanlarımıza da ilham olmak istiyorum. Bir tarafım öğretmen, bir tarafım bayan, bir tarafım da genç benim. Bir bayan olarak ülkemdeki bayanlara ilhan verebilmek benim için hayli kıymetli. Öğretmen olarak insanların hayatına dokunmak ve eğitim sürecine katkıda bulunmak hayli manalı.” dedi.

Akkuş, yaptığı projelerle hiç tanımadığı çocukların yüzlerinin gülmesini sağladığını lisana getirerek, “Bu kapsamda çocuklarımızın tıpkı zamandağişim ve birebir vakitte gelişimi sürecinde birlikte adım atarak ilerleme talihi bulduk. Zira merkezimize aldığımız her çocuk, bir gün bizim geleceğimiz olarak karşımıza çıkacak. Bunu hiç bir biçimde yok edemeyiz, yok sayamayız. Bu manada ailelerle ve toplumla epey hoş beraberlik gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da Akkuş’un bilhassa öğretmen adayı öğrencilere rol model olduğunu söylemiş oldu.

Konuşmaların akabinde Akkuş ve Kasapoğlu, öğrencilerle iftar yaptı.