İkinci ‘Kadir Şeker’ olayı, Tolga Taşkıran dehşeti anlattı! O bayanda annemi gördüm

DeSouza

New member
Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nde geçen 5 Şubat akşamı Afganistan asıllı Abdulkadir Ahmadi sokakta ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçakla yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17) bayanların çığlıklarını duyarak olaya müdahale etti. Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafınca ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Abdulkadir Ahmadi’yi bıçakladı. Olayın akabinde tutuklanan Tolga Daşkıran, evvelki gün avukatının yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, olayın legal müdafaa kararları çerçevesinde değerlendirildiği belirtilerek, “Başkasının hayatına yönelik vuku bulan haksız bir saldırıyı defetmek kastı ile işlediği konusunda önemli kanıtlar bulunduğundan legal müdafaa kararları çerçevesinde bu etapta yurt dışına çıkış yasağı isimli denetim önlemi uygulanarak tahliyesine karar verilmiş olup yargılamasının tutuksuz yapılacağına karar verilmiştir” denildi.

O GÜNÜ ANLATTI

Ailesine kavuşan Tolga Daşkıran, yaşadıklarını anlattı. Tramvaydan indikten daha sonra olay sırasında yanında olan arkadaşı Hüseyin Şahin ile bayan çığlığı duyduklarını belirten Daşkıran, “Bir hanımın canının gittiğini gördüm, bir bayanın çığlıklarını duydum. Kendi annem gözümün önüne geldi. Arkadaşımla olaya müdahale etmek istedik. Arkadaşım yaralandı. Arkadaşımın yaralandığını, bir kızın ve bir bayanın yaralandığını gördüm. Biz çığlıkları duyduktan daha sonra olay yerine gerçek giderken ‘Dur, yapma’ diye bağırdık ancak karşı taraftaki kişi hiç bir biçimde dinlemedi. Adam hanımın üzerine oturmuş biçimdeydi. Hüseyin onu üzerinden almak isterken bacağından yaralandı daha sonra bıçağı bana doğrulttu, salladı. Ben bir adım geri attım. Bıçağı görür görmez ben de müdahale etmek zorunda kaldım. Cezaevine birinci girdiğim gün epeyce zahmetli bir müddetçti. ‘Ben ne yaptım?’ dedim. bu biçimdea kadar yaşadığım hayat sinema şeridi üzere gözümün önünden geçti. Annemler sanki ne yapıyor? Babam ne yapıyor? Hüseyin’in bacağı nasıl oldu?’ O hanımın durumu, kızının durumu nasıl? Adamın durumu nasıl? Daima bunları düşündüm. Daima dışarıdakileri düşündüm, hiç bir vakit kendimi düşünmedim. Benim sonum ne olacak? Bunu ikinci gün düşünmeye başladım” dedi.

‘KADINA ŞİDDETE KARŞIYIM’

Tahliye olmasının akabinde cezaevi kapısında annesiyle yaşadığı duygusal anları da anlatan Daşkıran, “Cezaevi kapısından birinci çıktığım an annem ‘Oğlum’ diye bağırdı. Ağlıyordu aslına bakarsan. Ben de ağlasam daha berbat olacaktı. aslına bakarsan bayılacak dereceye geldi bir orta. Tuttum annemi. Dedim, ‘Ağlama anne. Bitti, çıktım’. Annemi teselli etmeye çalıştım. Babam sarıldı, Hüseyin sarıldı. Ne kadar epey sevildiğimi anladım. Hiç tanımadığım beşerler paylaşmış. Bundan çok derece gurur duydum. Hiç tanımadığım insanların anneleri, kız kardeşleri fazlaca hoş dileklerde bulunup dualar ettiler. Allah bunu kimseye yaşatmasın, kimseyi bu duruma düşürmesin. Bayanlara şiddete hayli karşıyım. Küçüklükten gelen bir şey bu. Annem de vaktinde şiddet görmüştü. esasen o bayanda da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi. ömrüm gözümün önünden geçti. Bu vakte kadar kimseye ne bir şiddette bulundum, bayana kıza şiddet göstereni de uyardım. Mutlaka karşıyım yani, bayana şiddete katiyen ve mutlaka karşıyım. Sonuna kadar dik duracağıma da kelam veriyorum” diye konuştu.

HAYALİ ASKER OLMAK

Ailesiyle bir daha bir ortada olmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getiren Tolga Daşkıran, asker olma hayali taşıdığını söylemiş oldu. Süreç tamamlandıktan hayali olan askerlik için elinden geleni yapacağını kaydeden Daşkıran, “Askerlik sürecinde sicil hayli kıymetli. İnşallah Türk adaleti bunu benim sicilime işlemez. Vatanım ve milletime fazlaca güzel bir asker olmak istiyorum. Bu benim küçüklük hayalim. Askeri üniformalı birini görür görmez kalbim hayli süratli atıyor. Çok değişik hisler yaşıyorum” dedi.

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLAN BAYAN: ONLAR OLMASA BENİ ÖLDÜRECEKTİ

Afganistan asıllı Abdulkadir Ahmadi’nin bıçakla ağır yaraladığı eşi Shannaz Nazari (47) de hastanedeki tedavisinin akabinde hayati tehlikeyi atlattı. Birinci tabirine Tolda Daşkıran’ın kendisini vefattan kurtardığını anlatan Nazari, “Eşim Abdulkadir Ahmadi ile bu hadiseden evvel de vakit zaman ortamızda maddi imkansızlıklardan dolayı tartışmalar oldu. bir daha vakit zaman beni dövdüğü oldu. Lakin eşimin darbetmesinden dolayı resmi makamlara çocuklarımın huzuru kaçmasın, diye hiç başvurmadım. Olay günü sabahı eşimle bir arada daha önce boşanmış olan ve tıpkı mahallede çocuklarıyla bir arada yaşayan eski eşimden olan kızımı evlendirmek için konuşmaya başladık. Ben kızımın artık yaşının ilerlediğini isteyenlerinin olduğunu belirterek evlendirmek istediğimi söylemiş oldum. Kendisi evvel karşı çıktı ve çocuklarıyla birlikte hoş bir biçimde yaşadığımızı ve evlenmesine gerek olmadığını karşı çıktı” dedi.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Nazari, kendisini öldürmek isteyen eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Olay günü tramvaydan kızım Nasimgül ile birlikte indiğimizde caddenin karşısına hakikat yürüdüğümüz sırada eşim Abdulkadir Ahmadi’nin yaklaşık 10 metre karşıda elinde bıçakla bana gerçek baktığını ve yürüdüğünü fark ettim. Direkt yanıma gerçek koştu ve ittirerek yere düşürdü. Elindeki bıçakla sol elime vurdu. Bu sırada etraftaki 3-5 kişi eşimi tutmaya çalıştılar. Lakin ellerinden kurtuldu ve ben bu sırada ayağa kalkmıştım. Kaçmama fırsat vermeden üzerime gelince yine yere düştüm. Bu seferde elindeki bıçağı direk karın bölgeme hakikat sapladı. Orada bulunan gençler eşimi tuttular. Şayet tutmasalardı beni muhtemelen öldürecekti. Can haliyle ayağa kalktım ve dehşet ile biraz yürümeye çalıştım. Bu sırada eşim kızımı da sırtından bıçakla yaraladı. Ben yaralandığımı ve kan kaybettiğimi anladığımda yere yığıldım ve ambulansla hastaneye gdolayıldüğümü hatırlıyorum” diye konuştu.

‘BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI’

Eşi Abdulkadir Ahmadi’nin işitme engelli olduğunu ve plastik şişe toplayıp konutu geçindirdiğini anlatan Shannaz Nazari, “Duyma engelli olduğu ortasında eşim konuşmakta zorluk çeker. Türkçe de bilmez. Ben kendisiyle az da olsa işaret lisanıyla ve epeyce az duyma yetisi olduğu ortasında bağırarak anlaşırım. Beni bıçakla yaralayıp öldürmeye çalışan eşim Abdulkadir Ahmadi’den davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Öte yandan eşini ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi’nin arbedede bıçaklanmasının akabinde markete girdiği anların güvenlik kamerası imgeleri ortaya çıktı. Markete yaralı olarak giren Ahmadi’nin sedyeyle çıkarılarak ambulansa alındığı görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.