İki top bir olunca

Adanali

New member
Sevgili okuyucular,

Geçenlerde güneşin ilk güçlü ışınları burnumu gıdıkladığında, birdenbire oradaydım: bir dondurma arzusu. Evdeki dondurucudan değil, köşedeki dondurmacıdan güzel, kremsi bir tane. Beklentilerle dolu bir şekilde yola koyuldum – sevincimin yakında ciddi şekilde söneceğini bilmeden.

Küçük dondurmacı kış uykusundan yeni uyanmıştı ama tablo önceki yıllardan farklıydı: uzun kuyruklar yok, kuyruklar yok. Nedenini hemen anlıyorum: Buz kapağının yanındaki küçük tabelada top başına 1,70 Euro yazıyor. “Lütfen ne???” Zaten 1 euroluk top fiyatlarına razı olmuştum, istemeye istemeye 1.10 euroyu da aynı zevkle yemesem de yutmuştum.

Ancak Johanna Apel’in yazdığı gibi, görünüşe göre dondurma fiyatlarındaki sıçramanın sonu henüz bitmedi. Yaz döneminde, bazı yerlerde enflasyon nedeniyle kepçe başına fiyatın 2 avroya çıkması bekleniyor veya zaten orada. İtalyan Dondurma Üreticileri Birliği (Uniteis) sözcüsü Annalisa Carnio, meslektaşımdan anlayış göstermesini istedi: Pek çok malzeme daha pahalı hale geldi – örneğin vanilya çekirdekleri veya antep fıstığı. Buna bir de artan enerji fiyatları ekleniyor: “Dondurmacılar elektrikle geçiniyor. Üretmek, depolamak ve satmak için buna ihtiyaçları var” diyor Carnio. Yine de, birçoğunun fiyatları ekonomik açıdan olması gerektiği kadar yükseltmeyeceğini varsayıyor. Uniteis sözcüsü, “Marjlarını düşürmeye çalışma olasılıkları daha yüksek” dedi.

Acı eşiğine ulaşıldı

Bunların hepsi anlaşılabilir, ama yine de bir acı eşiğine ulaştım. Her zamanki iki topum yerine, gelecekte muhtemelen sadece bir top olacak ya da hiç olmayacak. Ve tabii ki burada üst düzeyde şikayetçiyim, sonuçta dondurma bir çeşit lüks mal ve diğer fiyat artışları çok daha fazla can yakıyor. Ama buz söz konusu olduğunda bu sadece duygusal bir şey.

Belki yapımı kendim deneyeceğim: Meslektaşım Sarah Franke, dondurma yapmak için en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını yazdı. Yine de güvendiğim dondurmacıyı tamamen gözden kaçırmayacağım. Çünkü siz de benim gibi hissediyorsanız, o zaman o ve diğer birçok dondurmacı yakında orada olmayabilir.

Herhangi bir yorumunuz veya sorunuz var mı? lütfen bize yazın ödenemez@Haberler!

O

Caroline Burchardt

Paha biçilemez

Bültenimiz, her Çarşamba enerji krizi ve enflasyonla ilgili değerli ipuçları ve arka plan bilgileriyle size eşlik ediyor.

haftanın ipucu

Bugünlerde birçok mülk sahibi, yalnızca enerji maliyetlerindeki önemli artış nedeniyle değil, aynı zamanda takip finansmanı gerektiğinde de oldukça rahatsız. Çünkü: Faiz artışları emlak piyasasına damgasını vurdu. Daha pahalı krediler, alıcıları tereddüt ediyor ve birçok proje erteleniyor. Ancak halihazırda kendi evinde oturanlar genellikle faiz oranlarındaki geri dönüşten kaçamazlar: Bir noktada sabit faiz oranı sona erer ve ipotek uzatılması gerekir. Meslektaşım Stefan Winter, faiz oranları tersine döndüğünde, bunun aylık orana birkaç yüz avro ekleyebileceğini yazıyor.

Mali düzenleyici Bafin bu nedenle uyarıyor: “Sabit faiz oranınızın ne zaman sona ereceğini ve bu noktada hesaplanan kalan borcunuzun ne kadar yüksek olacağını takip edin. Borç vereninizin gerekli faiz oranı ayarlama anlaşmasıyla ilgilenmek için size yaklaşmasını beklemeyin.”

Akıllı takip finansmanı ile ev sahipleri borçtan daha hızlı kurtulabilir.

© Kaynak: Jan Woitas/ZB/dpa

Meslektaşım Stefan Winter’ın konuştuğu mali müşavir Max Herbst gibi uzmanlar, genellikle bu sorunu “kenardan dikmezseniz” çözülebilir olarak görüyorlar. Temel olarak, aşağıdaki önerilere uyulmalıdır:

• Kalan borcu basın: Tutar, mülkün ipotek kredi değerine kıyasla ne kadar düşükse, kredi o kadar ucuzdur.
  • Borç Verme Değerini Artırın: Gayrimenkul son yıllarda değer kazandı. Güncel bir değerlendirme bu nedenle koşulları iyileştirebilir.
  • Eşitliği güçlendirin: Özkaynak, yüksek bir gayrimenkul değeri ile aynı etkiye sahiptir: Banka veya tasarruf bankası için güvenlik anlamına gelir ve bu nedenle daha iyi koşullar sağlar.
  • Sağlayıcıyı değiştir: Koşullar bazen önemli ölçüde farklılık gösterir ve birçok karşılaştırma portalı şeffaflık getirir.
  • Uzun vadede: Normalde, uzun vadeler, kısa vadelerden daha yüksek faiz oranlarıyla ilişkilendirilir. Ancak şu anda, fark alışılmadık derecede küçük. Dolayısıyla, uzun vadede net koşullar yaratmak için faiz oranlarını on yıl yerine 20 yıl için sabitlemek istiyorsanız, bunu küçük bir ek ücret karşılığında şimdi yapabilirsiniz.
Lütfen öde!

Gece depolu ısıtıcı veya ısı pompası ile ısınan haneler için gelecekte daha hedefli bir rahatlama sağlanmalıdır. Federal hükümet, ısıtma elektriği için elektrik fiyatı freni istiyor kilovat saat başına 28 sente daha düşük. Kabine şimdi enerji fiyatlarını frenleme yasalarında yapılacak bir değişiklik taslağını onayladı. Değişikliğin nedeni: Şimdiye kadar elektrikle ısınan haneler önceki fiyat frenlerinden çok az yararlandı. Gaz fiyatı freni onlara yardımcı olmuyor ve elektrik fiyatı freni sadece kalkıyor Kilovat saat başına 40 sent.

Ancak yasa tasarısı şimdiden eleştirilere hedef oldu. Örneğin, Belediye İşletmeleri Birliği (VKU), ayarlamalar yapılmasa bile fiyat freni yasalarının uygulanmasının enerji tedarikçileri için devasa bir görev olacağından şikayet etti.

Alman Kentler ve Belediyeler Birliği de benzer bir görüşe sahip. Genel müdür Gerd Landsberg, Germany (Haberler) yazı işleri ağına verdiği demeçte, prensip olarak, ısıtma elektriği için referans fiyatın kilovat saat başına 28 sente düşürülmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Ancak ona göre, toplu ödemeler veya tek seferlik ödemeler, idari çabayı sınırlandırabilecekleri için yükü hafifletmek için daha iyi bir yol olabilirdi.

Bunu bildiğim iyi oldu

artı ile daha fazla bilgi edinin

Derinlemesine araştırmaya ve özel bilgilere erişin: Aboneliğinizi doğrudan Plus makalelerimizden başlatabilirsiniz.

Güzel haberler

Kuşkusuz, tutkulu bir kampçı olarak elektromobilite konusunda karışık hislerim var. Günlük aracım şu anda aynı zamanda benim ikinci evim ve dizel-AdBlue karışımıyla çalışıyor. Dürüst olmak gerekirse, ondan ayrılmak bir seçenek değil. Ve şimdiye kadar, yanmalı motorların sona ermesinden sonra kamp endüstrisinin geleceğinin nasıl olacağı benim için hala bir muamma. İspanya’ya seyahat ederken her 180 kilometrede bir aküyü şarj etmek ve onlarca tatilciyle rekabet halinde olmak bana ciddi bir seçenek gibi gelmiyor. En azından şimdilik.

Bürstner'ın ilk elektrikli mobil evi

Bürstner'ın ilk elektrikli mobil evi

Bürstner’ın ilk elektrikli mobil evi

© Kaynak: Burstner

Bununla birlikte, meslektaşım Michael Lennartz makaleyi okuduğunda küçük bir umut ışığı belirdi: Haberler için ilk tamamen elektrikli mobil evi test etti: Oldukça olumlu sonuçlar ve küçük dezavantajlar ile. Bürstner’ın Lineo Electric C590 hakkındaki saha raporunu buradan okuyabilirsiniz.

sende abone ol

Kriz Radarı: Çatışmalar, savaşlar, felaketler – Can Merey tarafından analiz edilen, her Çarşamba yeni.

Gün: Yazı işleri ağı Almanya’dan haber brifingi. Her sabah saat 7’de

İklim kontrolü: İklim değişikliği hakkında en önemli haberleri ve arka plan bilgilerini alın – her Cuma yeni.

Başkent Radarı: Hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve geçmişler. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Hayat ve biz: Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her ikinci Perşembe.

N’aber, Amerika? ABD haber bülteni, her iki Salı günü siyaset, toplum ve kültürdeki gelişmeler hakkında arka plan bilgileri sağlar.

Akış Ekibi: Netflix ve Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.