İki Renkli Makaron (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İki Renkli Makaron Tanımı İçin Materyaller

• 110 gr yumurta beyazı
  • 110 gr toz şeker
  • 130 gr toz badem
  • 130 gr pudra şekeri
Ganaj için;

• 100ml sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata (Beyaz ya da sütlü kullanmanızı öneririm bitter ağır oldu)
İki Renkli Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yumurta beyazı bir fiske tuz ile çırpılır. Bu esnada toz şeker 3 seferde eklenir. Mereng aksi döndüğünde düşmüyorsa hazır demektir.
  2. Toz badem ve pudra şekeri robottan geçirilir ve merenge 2 seferde eklenir. Spatula ile akışkan hal alana kadar uzun müddet karıştırılır.
  3. Yarısına besin boyası eklenir.
  4. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıkma torbası ile aralıklı olarak sıkılır.
  5. Bir saat açık alanda kuruması beklenir ele yapışmayacak hale gelince 135 derece canlı fırında 13-15 dakika pişirilir.
  6. Bir tarafta sıvı krema ısıtılır ve içine çikolata eklenir. Ben bir kaşık sürülebilir çikolata ekledim.
  7. Buzdolabında soğuyup, sertleşen ganaj makaronların ortasına sürülür.
Not: Makaron fazlaca riskli hassas bir tatlı. Ben tekraren denemeden daha sonra tutturabildim. (bu bile istediğim üzere olmadı)fırın kalitesi ve kullanılan tüm gereçlere göre istenen sonuç alınamayabilir. Meskende keyifli bir uğraş isteyen materyali olan denesin. Denemeye paha tadı harika oluyor. Pastanedekilerden farksız
🙂
Afiyet olsun ???? Görüntüyü izlemek için tıklayın kanalıma dayanak olursanız sevinirim.

İki Renkli Makaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı