Hatay Yöresine İlişkin Cevizli Kömbe Tam Ölçülü Detaylı Anlatım

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hatay Yöresine İlişkin Cevizli Kömbe Tam Ölçülü Detaylı Anlatım Tanımı İçin Malzemeler

• 150 gram erimiş soğumuş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 3-4 su bardağı un (Yavaş yavaş un ekleyin ağızda dağılan kömbe istiyorsanız yavaşça kulak göğsü kıvamında olacak)
Üzeri için

• Susam
Hatay Yöresine İlişkin Cevizli Kömbe Tam Ölçülü Detaylı Anlatım Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba arkadaşlar
🌸
ailemin en sevdiği kurabiye olan cevizli kömbe tanımını sizlerle paylaşıyorum umarım sizlerde seversiniz. Buyurun tarife geçelim
⤵
.

1. Öncelikle tereyağını eritip, soğuması için bekletiyoruz.
  2. Uygun bir kabın içine tereyağ, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpalım.
  3. Şekeri,mahlebi ve kömbe baharatını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Yavaş yavaş unumuzu ek edelim unun üzerine kabartma tozunu da ek ederek yoğurmaya başlayalım.
  5. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde.
  6. Parçalar alıp, içerisine ceviz koyup elimizde yuvarlıyalım.
  7. Önceden kaseye aldığımız susama batırıp daha sonra kömbe kalıbın içine alıyoruz ve güzelce kalıbın halini alması için bastırıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye susamlı tarafı üste gelecek biçimde diziyoruz.
  9. 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ortalama 30 dakika fırından fırına fark var denetimli pişirin.
  10. İlk sıcağı çıktıktan daha sonra ikram edebilirsiniz.
Notlar
🌸

• Ben kömbe kalıbında biçim verdim kömbe kalıbınız yoksa pasta kalıbı da kullanabilirsiniz.
  • Hava almayacak biçimde kavanozda aylarca saklayabilirsiniz.
  • Yapım evresinde hamuru yağlı bulabilirsiniz ama piştikten daha sonra yağı güzelce çekiyor.
  • Kömbe kalıbında biçim vermedilk evvel kalıba streç sinema koydum bu türlü kömbe daha rahat çıktı sizde bu türlü yapabilirsiniz.
  • Fırından çıkarttığınız birinci an dağılan bir kıvamı olacaktır dinlendikten daha sonra kendini toplar
  • Ortalama 2 kg kömbe çıktı yaklaşık 25 adet kullanacağınız kalıba nazaran sayıyı arttırabilirsiniz.Afiyet olsun
    🌸
    .
Hatay Yöresine İlişkin Cevizli Kömbe Tam Ölçülü Detaylı Anlatım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı