A
admin
Guest
Sabah gazetesi muharriri Haşmet Babaoğlu bugünkü köşesine İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’na verilen mahpus cezasını taşıdı.
Haşmet Babaoğlu süreci Avrupa ülkelerine bağladı.
Taha Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mahpus cezası verildikten daha sonra gelen dış dayanakları hatırlattı.
Haşmet Babaoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şu biçimde:
“Muhalefet güya döndü dolaştı, geçen ocak ayına geri geldi…
O sırada büyük gürültü kopmuştu lakin artık unutmuşsunuzdur.
Hatırlatayım…
Tam Kılıçdaroğlu, “Yabancı çevreler benim yanımda” havasına kapılmışken…
aynı vakitte İstanbul’u kar kaplamışken…
İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott bir balıkçıda İmamoğlu’yla buluşup yemek yemişti…
Çarpıcıydı.
Gözlerden kaçan bir olay daha vardı ki, o da kıymetliydi.
İngiltere’nin Başkonsolosu tıpkı gün Uygun Parti’nin İstanbul Vilayet Lideri Buğra Kavuncu’yla bir ortaya gelmişti.
İngiltere, güya 2’li bir masa kuruyordu…
2’li masa…
Sanki çarşamba gününe de benzeri halde hazırlanılmıştı.
Size de o denli geldi mi, bilmem!
Hep yazıp durdum…
“Dışarı”da ne oluyorsa, “içerideki muhalefet cephesi”nde bir karşılığı var.
Ve bir daha daima altını çizdim…
Muhalefeti monoblok bir politik cephe olarak görmek büyük kusur olur; Avrupa (aslında Almanya) temaslılar ve direksiyonu Anglosaksonlara kaptıranlar içinde kapalı lakin büyük bir hengame var…”
“O DEVİRDE ‘DIŞ GÜÇLER’ ÂLÂ İDİ”
Taha Akyol’un yazısının ilgili kısmı şu biçimde:
“Hatırlarsınız, İBB Lideri Tayyip Erdoğan 1997’de “okuduğu şiirden ötürü” mahkum edilerek seçme hakkından yoksun edilmişti. Yargıtay onaylamıştı.
Erdoğan haklı olarak kozmik hukuka sığınıyor, kozmik hukukun üstünlüğünü savunuyordu.
Amerikan Başkonsolosu Carolyn Huggins, kendisine geçmiş olsun ziyareti yapıyor, sonucu eleştiriyordu.
Dışişleri Bakanlığı ise Huggins’i Türkiye’nin içişlerine karışmakla suçluyordu! (30 Eylül 1998 )
Başbakan Ecevit “ABD şeriatçılara cüret veriyor” diyordu.!(1 Ekim 1998)
Avrupa Konsey’i sonucu kınayan bildiri yayınlıyordu. (24 Eylül 1998)
bu biçimde Avrupa, muhafazakarların nezdinde hoştu. Kuracakları Ak Parti, AB sürecine bağlılık ilan edecekti…
O periyotta “dış güçler” âlâ idi!
Asıl hukuken değerli olan, saygın hukukçularımızdan Prof. Sami Selçuk’un değerlendirmesiydi.”
Haşmet Babaoğlu süreci Avrupa ülkelerine bağladı.
Taha Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mahpus cezası verildikten daha sonra gelen dış dayanakları hatırlattı.
Haşmet Babaoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şu biçimde:
“Muhalefet güya döndü dolaştı, geçen ocak ayına geri geldi…
O sırada büyük gürültü kopmuştu lakin artık unutmuşsunuzdur.
Hatırlatayım…
Tam Kılıçdaroğlu, “Yabancı çevreler benim yanımda” havasına kapılmışken…
aynı vakitte İstanbul’u kar kaplamışken…
İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott bir balıkçıda İmamoğlu’yla buluşup yemek yemişti…
Çarpıcıydı.
Gözlerden kaçan bir olay daha vardı ki, o da kıymetliydi.
İngiltere’nin Başkonsolosu tıpkı gün Uygun Parti’nin İstanbul Vilayet Lideri Buğra Kavuncu’yla bir ortaya gelmişti.
İngiltere, güya 2’li bir masa kuruyordu…
2’li masa…
Sanki çarşamba gününe de benzeri halde hazırlanılmıştı.
Size de o denli geldi mi, bilmem!
Hep yazıp durdum…
“Dışarı”da ne oluyorsa, “içerideki muhalefet cephesi”nde bir karşılığı var.
Ve bir daha daima altını çizdim…
Muhalefeti monoblok bir politik cephe olarak görmek büyük kusur olur; Avrupa (aslında Almanya) temaslılar ve direksiyonu Anglosaksonlara kaptıranlar içinde kapalı lakin büyük bir hengame var…”
“O DEVİRDE ‘DIŞ GÜÇLER’ ÂLÂ İDİ”
Taha Akyol’un yazısının ilgili kısmı şu biçimde:
“Hatırlarsınız, İBB Lideri Tayyip Erdoğan 1997’de “okuduğu şiirden ötürü” mahkum edilerek seçme hakkından yoksun edilmişti. Yargıtay onaylamıştı.
Erdoğan haklı olarak kozmik hukuka sığınıyor, kozmik hukukun üstünlüğünü savunuyordu.
Amerikan Başkonsolosu Carolyn Huggins, kendisine geçmiş olsun ziyareti yapıyor, sonucu eleştiriyordu.
Dışişleri Bakanlığı ise Huggins’i Türkiye’nin içişlerine karışmakla suçluyordu! (30 Eylül 1998 )
Başbakan Ecevit “ABD şeriatçılara cüret veriyor” diyordu.!(1 Ekim 1998)
Avrupa Konsey’i sonucu kınayan bildiri yayınlıyordu. (24 Eylül 1998)
bu biçimde Avrupa, muhafazakarların nezdinde hoştu. Kuracakları Ak Parti, AB sürecine bağlılık ilan edecekti…
O periyotta “dış güçler” âlâ idi!
Asıl hukuken değerli olan, saygın hukukçularımızdan Prof. Sami Selçuk’un değerlendirmesiydi.”