Eşi tarafınca 18 yerinden bıçakladı! ‘Seni Kayseri’ye yar etmeyeceğim’

DeSouza

New member
Olay, geçen yıl 24 Aralık’ta Melikgazi ilçesine bağlı İldem Fatih Mahallesi, Vatan 1 Sokak’ta meydana geldi. Teze bakılırsa, işe giden Fatma Çakır, boşanma basamağındaki eşi Ali Çakır ile sokakta karşılaştı. Çıkan tartışmada Ali Çakır, kendisini aldattığını öne sürerek Fatma Çakır’ı 18 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Fatma Çakır hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Ali Çakır çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘RASTGELE BIÇAĞI SALLADIM’

Savcılık sözünde, eşinin meskene erkek aldığını kendisine dediğini tez eden Ali Çakır, “Eşimin meskene erkek aldığını öğrendim. Bunu kendisine sorduğum da ‘Bu benim özelim, sen bana karışamazsın’ dedi. Bu durum da benim ağrıma gidiyordu. Olay günü, 5 bin lira para verdim. Bana hakaret etti, 20 bin lira istedi. Hakaret etmeye devam edince kendimi kaybettim. Eşimin ailesi tarafınca tehdit edildiğim için üzerimde bıçak taşıyordum. Rastgele bıçağı salladım. Katiyetle öldürme kastım yoktu” dedi. Soruşturmanın akabinde Ali Çakır hakkında ‘kasten öldürme’ kabahatinden müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın birinci duruşmasında şikayetçi Fatma Çakır, hazır bulundu. Cezai ehliyetinin tam olup olmadığının tespiti niçiniyle hastanede tedavi goren sanık Ali Çakır ise duruşmaya katılamadı.

‘KÜL TABLASI FIRLATTI, ÇENEM KIRILDI’

Duruşmada Ali Çakır’ın ikinci eşi olduğunu belirten Fatma Çakır, şunları söylemiş oldu:

“İş yerindeki ustalarımın tavsiyesi ile tanıştım. Toplumsal medyadan konuşmaya başladık. Geçen yıl ekim ayında evlendik. Kayseri’ye yerleşti. Evliliğimin üçüncü ayında da tutumları değişti. ‘Eve dost alıyormuşsun’ dedi. Hakaretler etti, kasım ayında tartıştık ve bana kül tablası fırlattı. Bu yüzden çenem kırıldı. Telefonumu, 15 bin liramı, takılarımı ve eşyalarımı alıp ayrıldı. Uzaklaştırma sonucu aldım. Aralık ayında boşanma davası açtım. Sabah konuttan çıkıp tramvay durağına giderken gerimden birisi seslendi. Evvel bakmadım daha sonra baktım, tanımadım. Maskesini indirdi. Kocam olduğunu anladım.”

‘PARA VERİP HELALLİK İSTEDİ’

Müsabaka anını anlatmaya devam eden Çakır “‘Bir-iki söz bir şey diyeceğim’ dedi. ‘Telefonunu ve paranı getirdim’ dedi. 5 bin lira verdi. ‘Hakkını helal et’ dedi. ‘niçin’ dedim. Beni öldürmeye geldiğini söyleyip, ‘Seni Kayseri’ye yar etmeyeceğim’ dedi. Montunun iç cebinden bıçak çıkardı, ‘Yapma’ dedim. ‘Öleceksin’ dedi. 18 yerimden bıçakladı. Bağırmaya başladım. Etraftakilere de ‘Gidin sizi de öldürürüm’ dedi. Sağ boynumdan bıçakladı. Kendimden geçmişim. O da karakola teslim olmuş. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. Çakır’ın tabirinin akabinde mahkeme heyeti, sanığın hastanede tedavi görmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

’10 GÜN AĞIR BAKIMDA YATTIM’

Adliye çıkışı açıklama yapan Fatma Çakır, “Olay günü saat 07.30’da meskenden çıkıp işe giderken boşanma evresindeki eşim gerimden seslendi. Evvel tanıyamadım, maskesini indirince tanıdım. ‘Namus meselesi’ diyerek beni öldüreceğini söylemiş oldu. Beni 18 yerimden bıçakladı. 10 gün ağır bakımda yattım. çabucak sonrasında Rabbime fazlaca şükür ki, iyileştim” dedi.

Sanığın cezalandırılmasını isteyen Fatma Çakır “Başıma geleceğini düşünmedim. Çok duygulanıp üzülüyordum, ağlıyordum. Namus deyip geçmesinler. Bilhassa de erkekler. hanımın namusu ortada değildir. Türk adaletine güveniyorum. Müebbet almasını istiyorum. Savcım, devletim bu biçimde şahısları ortaya çıkartmasın ki; öbür bayanlara, genç kızlarımıza ziyan vermesin. Başka bayanlara da seslenmek istiyorum; adalete güvensinler, devletimize, hakimimize, savcımıza, polisimize. hiç bir biçimde kaçmasınlar” diye konuştu.