Erdoğan: Tüm imkanlarımızla atletlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
“Türk atletleri centilmenlikleri ve başarılarıyla büyük takdir topluyor”

Yalnızca klasik spor kollarına değil hayli geniş bir yelpazede ülkemizin muvaffakiyet grafiğinin daima yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sporcularımız katıldıkları karşılaşmalardan elleri boş dönmüyor. Türk atletleri centilmenlikleri ve başarılarıyla büyük takdir topluyor. Bugün atletlerimiz muhatapları nezdinde hem hürmet duyulan hem çekinilen çetin rakip olarak görülen bir pozisyona ulaşmışlardır” dedi.

Son bir yılda gerçekleşen milletlerarası spor karşılaşmalarının sonuçlarıne bakmanın bile Türk sporunun kat ettiği arayı görmek için kâfi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tokyo 2220 olimpiyatları ve paralimpik oyunlarını asla unutulmayacak anılarla spor tarihimize altın harflerle kazınan başarılarla taçlandırdık. Her iki spor aktifliğine tarihin en yüksek sportmen sayısıyla katılma başarısı gösterdik” diye konuştu.

Dünyadan 20 bine yakın atletin iştirak ettiği tertipte Türk atletlerin toplam 28 madalya kazanarak Türkiye’nin iftihar kaynağı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ülkemizin orman yangınları mesken sel felaketleriyle çaba ettiği sıkıntı bir devirde Tokyo’dan gelen hoş haberlerle teselli bulduk” dedi.

Olimpiyatlarda yakalanan ivmenin Avrupa Şampiyonası ve öteki milletlerarası spor karşılaşmalarında da devam ettirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay Macaristan’da düzenlenen güreş şampiyonasında atletlerin isimlerini altın harflerle tarihe yazdırdıklarını tabir etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk sporunu muvaffakiyetten muvaffakiyete taşıyan tüm kardeşlerimize, sıhhat grubundan çalıştırıcısına, federasyondan spor kulüplerine kadar herkese şahsım, ülkem ve milletim ismine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir sene evvel epey erken bir yaşta ebediyete uğurladığımız Türkiye Karate Federasyonu Lideri Türk karatesinin efsanevi isimlerinden Esat Delihasan kardeşimi ve vefat yıldönümünde tekrar şükranla anıyor Mevla’dan kendisine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri olduğum devirde Büyükşehir Belediyespor’un bir karateci olarak atletiydi. Oradan gelen sevgimle ayrıyeten muhabbetim doğal fazlaca daha farklıydı. çabucak sonrasında antrenör olarak da bu yola devam etti” diye konuştu.

“elbet başka başarılarımız üzere spordaki başarılarımız da rastlantısal değildir”

Türkiye’nin sporda muvaffakiyetlerinin tesadüf olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemiş oldu:

“elbet öteki başarılarımız üzere spordaki başarılarımız da rastlantısal değildir. Elde ettiğimiz her bir başarımızın kazandığımız her bir madalyanın gerisinde sabırla, fedakarlıkla, alın teriyle dokunan güçlü bir müddetç vardır. Bu başarıda sizlerin ve hocalarınızın emekleri yanında devletimizin verdiği dayanak ve teşviklerin de fazlaca kıymetli katkısı bulunuyor. Sporda tesisleşme ihtilali tüm branşları kapsayan altyapı yatırımları ve atlet yetiştirme programları bugün geldiğimiz düzeyin yapı taşlarıdır. Kaynakların verimli kullanması, gereksinimlerin yanlışsız tespiti ve uyum başarıyı ortaya çıkaran temel bileşenlerdir. Gittiğimiz her bir ilimiz yahut ilçemizde son 20 yılda spora yaptığımız yatırımların örneklerini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Evvelden yalnızca birkaç kentimize mahsus olan büyük kapasiteli çağdaş statlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kayak pistleri ve öteki tesisler bugün Anadolu’nun dört bir yanına yayılmış durumdadır. Bakanlığımız, belediyelerimiz, valililerimiz, kulüplerimiz el ele vererek bu doğrultuda adeta bir seferberlik ruhuyla çalışıyorlar. İftarımızı yaptığımız bu hoş tesis de gençlerimiz, cet sporlarımızı yaşatıyor, geleceğe daha şuurlu, daha teknik, daha profesyonelce hazırlanma imkanına kavuşuyor.”

“2024 Paris Olimpiyatlarında da daha büyük başarılara bir daha bir arada imza atacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler çalışıp evlatlarımızın önünde kapılar açtıkça, sporun tüm branşlarında pürüzü ortadan kaldırdıkça, ülkemizin gençleri de o kapılardan koşarak yarınlara yürüyorlar. 81 vilayetimizde devam eden yatırımlarla Türkiye sporda epey daha aydınlık, başarılarla dolu bir gelecek ve potansiyel vadediyor. Sizler de gerek kazandığınız madalyalarla, gerek başarılarınızla, gerekse örnek duruşunuzla gençlerimize ilham kaynağı oluyorsunuz. İnşallah bu türlü devam ettiğimizde önümüzdeki senelerda madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum. Sizlerden taşıdığınız sorumluluğun şuuruyla daha fazla çalışmanızı, amaçlarınıza daha fazla odaklanmanızı bekliyorum. Doruğa giden şiddetli süreçte bugüne kadar olduğu üzere tüm imkanlarımızla siz atletlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu noktada Gençlik Spor Bakanım başta olmak üzere tüm takımıyla bizler de sizlerin yanında epey daha yüksek performansla yürümeye devam edeceğiz. Nasıl şimdiye kadarki muvaffakiyet öykülerini bir arada hayatışsak 2024 Paris Olimpiyatlarında da daha büyük başarılara bir daha birlikte imza atacağız.

Gençliğinde sporla yakından ilgilenmiş, bugün de fırsat buldukça spor yapan bir Cumhurbaşkanı olarak sizlere inanıyor, sizlere güveniyorum” sözlerini kullandı.