Elmalı Kurabiye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un
İç harcı;

• 5 elma orta uzunluk
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yada 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri için;

• Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda iç harcı ile başlayalım biz hamuru yoğurana kadar onunda soğuması gerek elmaların kabuklarını soyup güzelce rendeliyoruz tavaya alıp üzerine şekeri de ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Akabinde tarçın eklenir ve cevizde eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır şayet istemiyorsanız cevizsizde yapabilirsiniz ve hamuruna başlanır.
  3. Materyalleri yoğurma kabına alınır. Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da koyup güzelce karıştırıyoruz. ondan sonrasında unda eklenir ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Un tam geliyor fazla eklemeye gerek yok.
  4. sonrasındasında ceviz büyüklüğünde bir hamur alıp bu kalıp üzerinde açıyoruz iç harcını da koyup kapatıyoruz.
  5. çabucak sonrasında yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralıyoruz ben görselde ki üzere hal verdim sizler istediğiniz hali verebilirsiniz. Ben bu ortalar favorim olan bu biçimi yapıyorum lakin hamur her biçime müsait istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. 170 ° önce ısıtılmış fırında yavaşça kızarana kadar 25-30 dk pişiriyoruz, pişen kurabiyelerimizi alıp birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra üzerine pudra şekeri grup servis edebilirsiniz.
Sahiden tadı kokusu mükemmel bir kurabiye umarım sizlerde beğenir ve yaparsınız şimdiden elinize sıhhat ????????????????????

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı