Ekran Kaydı Sesi Nasıl Açılır Android ?

Savat

Global Mod
Global Mod
Ekran Kaydı Sesi Nasıl Açılır Android?

Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar Menüsüne Giriş Yapın

Ekran kaydı sesini açmak için öncelikle Android cihazınızın ayarlar menüsüne giriş yapmanız gerekmektedir. Ayarlar genellikle ana ekranınızda bulunan bir dişli simgesi ile temsil edilir. Bu simgeye tıklayarak veya dokunarak ayarlar menüsüne erişebilirsiniz.

Adım 2: Ses ve Bildirim Ayarlarına Girin

Ayarlar menüsüne girdikten sonra, "Ses" veya "Ses ve Bildirim" gibi bir seçeneği bulmanız gerekecektir. Bu seçeneği bulduğunuzda üzerine tıklayarak veya dokunarak ilgili menüye giriş yapın.

Adım 3: Ekran Kaydı Sesi Seçeneklerini Bulun

Ses ve bildirim ayarlarına girdikten sonra, genellikle "Medya" veya "Multimedya" başlığı altında ekran kaydı sesi ile ilgili seçenekleri bulabilirsiniz. Bu seçenekler arasında "Ekran Kaydı Sesi" veya benzeri bir madde olması muhtemeldir.

Adım 4: Ekran Kaydı Sesi Seçeneğini Etkinleştirin

Ekran kaydı sesini açmak için ilgili seçeneği etkinleştirmeniz gerekecektir. Genellikle bir anahtar şeklinde temsil edilen bu seçeneği kaydırarak veya üzerine tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlem, ekran kaydı yaparken cihazınızın sesini de kaydetmenizi sağlar.

Adım 5: Ayarları Kaydedin

Ekran kaydı sesi seçeneğini etkinleştirdikten sonra, ayarlarınızı kaydetmek için genellikle ekranın sağ üst köşesinde bulunan bir onay veya kaydet düğmesine tıklayarak yapılan değişiklikleri onaylamanız gerekir.

Adım 6: Ekran Kaydı Uygulamasını Kullanarak Deneyin

Şimdi ekran kaydı yaparken cihazınızın sesini kaydetmeye hazırsınız! Bir ekran kayıt uygulamasını açın ve kayıt işlemine başlamadan önce ekran kaydı sesinin çalışıp çalışmadığını test edin. Genellikle ekran kayıt uygulamalarında, kayıt öncesi yapılandırma menüsünde ses kaydını açıp kapatma seçenekleri bulunur.

Benzer Sorular ve Cevapları

Soru: Ekran kaydı sırasında neden ses kaydedilmiyor?

Cevap: Ekran kaydı sırasında sesin kaydedilmemesinin birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, cihazınızın ses ayarlarında ekran kaydı sesi seçeneğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, ekran kayıt uygulamasının izinlerini kontrol etmek de önemlidir. Bazı uygulamalar, ses kaydı için ek izinlere ihtiyaç duyabilir.

Soru: Ekran kaydı sırasında arka planda çalınan müzik veya sesler de kaydedilir mi?

Cevap: Evet, genellikle ekran kaydı sırasında arka planda çalınan müzik veya sesler de kaydedilir. Ancak, bu özellik uygulamadan uygulamaya değişebilir ve bazı durumlarda ek ses kaydı izinlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Soru: Ekran kaydı sesini nasıl kapatırım?

Cevap: Ekran kaydı sesini kapatmak için aynı ayarlar menüsünden ilgili seçeneği devre dışı bırakmanız yeterlidir. Ayarlar menüsünde ekran kaydı sesi ile ilgili seçeneği bulun, üzerine tıklayarak veya kaydırarak devre dışı bırakın.

Soru: Ekran kaydı sırasında dışarıdan gelen sesleri nasıl engellerim?

Cevap: Dışarıdan gelen sesleri engellemek için ekran kaydı sırasında sessiz modu veya uçuş modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu, cihazınızın mikrofonunu kapatır ve dışarıdan gelen sesleri kaydetmez. Ancak, bu seçenek ekran kaydı yaparken diğer sesleri de kapatır, bu yüzden dikkatli olunması gerekir.