Ekonomist Yeşilada enflasyon formülü… şayet olmazsa kendimi Ahırkapı’dan suya atarım

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Yıllık enflasyonun yüzde 61’e çıkmasının akabinde her insanın gündemi iktisat oldu. Hayat pahalılığı ve enflasyonla ilgili iktisat dünyasından ikazlar birbiri gerisine geliyor.

“3 haneli enflasyona gidiyoruz”

Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlatan Yeşilada, yüksek enflasyon sayıları üzerinden iktisat idaresini eleştirdi; “90’lara dönüyoruz, bu biçimde da enflasyon bir yıl 90, bir yıl 70 olurdu. Halkın durumu fark etmezdi ki enflasyonda herkes önlemini enflasyon daha yüksek olacakmış üzere alırdı. Lakin burada artık ip koptu, buradan 3 haneli enflasyona gidiyoruz, bu siyasetlerle bunun engellenmesi imkansız” görüşünü söz etti.

“eğer olmazsa üç ayın sonunda kendimi Ahırkapı’dan suya atarım”

Yeşilada, 3 ay ortasında bu enflasyonu önleyebilmek için yapacaklarını şöyleki anlattı:

“Üç tane fazlaca sıradan şey var, şayet olmazsa üç ayın sonunda kendimi Ahırkapı’dan suya atarım: 1- Merkez Bankası bağımsızdır, istediği kadar faiz artırır, hükümetin söyleyecek hiç bir kelamı olamaz. 2- AB’de Kamu İhale Kanunu her neyse alıp Türkçe’ye çeviriyorum, bütün ihaleleri şeffaflaştırıyorum. 3- HSK’dan Adalet Bakanı ve Adalet Bakanı’nın Müsteşarı’nı çekiyorum, HSK bütün kararlarında bağımsızdır, karışmıyorum. Bu üçünü yapın, Türkiye’ye 3 ay ortasında 20 milyar dolar para girer. Doğal 3 ayda enflasyonu 5’e indiremezsiniz lakin halk işlerin hızla güzele gittiğini görür.”