Devre mülk dolandırıcılığında yeni gelişme! Ferrari, villa ve konutlara el konulmuştu

DeSouza

New member
Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Ofis Amirliği takımları 3 ay süren teknik ve fiziki takibin akabinde operasyon yapmıştı. Savcılıktan alınan izinde İstanbul ve Yalova, Şanlıurfa ve İzmir’de daha evvelde tespit edilen epeyce sayıda adrese eş vakitli baskınlar yapılmıştı. Baskınlarda 37’si bayan 113 kişi gözaltına alınmıştı.

100 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Şüphelilerin birebir devre mülkleri ya da yerleri pek epeyce şahsa satarak milyonlarca liralık vurgun yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin ‘call center’ kurarak kendilerine kurban buldukları, onları devre mülklerini kelamda yabancılara satma vaadiyle kandırdıkları belirlendi. Mağdurların tabirlerine bakılırsa şüphelilerin şirket merkezlerine çağırdıkları kurbanlarının telefonlarını kısa müddetliğine alarak, banka uygulamalarını indirip, kredi çektikleri bu paraları şirket hesaplarına aktardıkları belirlendi. Kimi olaylarda devre-mülklerini satmak isteyen vatandaşları kandıran şüphelilerin onlara yeni devre mülklerde sattıkları da belirlendi. Dolandırıcılık çetesiyle ilgili 100 mağdurun tabir vererek şikayetçi olduğu öğrenildi.

8 MİLYON LİRA KAPTIRAN MAĞDUR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Öte yandan ikna kabiliyeti yüksek gençleri çalıştırdığı öğrenilen dolandırıcılık şebekesine 8 milyon lira kaptırdığı tespit edilen bir mağdur ise polis grupları tarafınca şikayetçi olması konusunda ikna edilemedi. Çete elemanlarına inandığını söyleyen mağdurun “Onlar benim paramı verecekler” diyerek şikayetçi olmadığı öğrenildi.

YILLAR EVVEL VERİLERİ ÇALDIĞI ARGÜMAN EDİLDİ

Çete başkanı olduğu sav edilen A.F.(35)’nin 8 yıl öncesine kadar çalıştığı yasal bir Devre-mülk satış şirketinden ayrılırken, müşteri verilerini çaldığı, bu ayrıntıları kurduğu dolandırıcılık yapan yeni şirketinde kullandığı öğrenildi. A.F.’nin yaptığı dolandırıcılıklarda kısa müddette bir servet edindiği, 13 milyon lira bedelinde Ferrari marka bir araba aldığı, Yalova’da lüks bir konutu bulunduğu belirlendi. Şüphelinin Sarıyer’de oturduğu villasının kirasının ise 30 bin lira olduğu öğrenildi.

LÜKS ARABALARA, TAPULARA EL KONDU

Suç Gelirleri ile Uğraş Ofis Amirliği grupları dolandırıcılık çetesiyle ilgili yaptıkları çalışmada ise cürüm geliriyle alındığı tez edilen 24 tapuya el koydu. El konulan tapular içinde Yalova’da 9 daire, 3 arsa, Ankara’da 4 daire, Sarıyer’de 1 daire, 2 arsa, İstanbul’da 2 tarla ve 3 dükkanın da bulunduğu öğrenildi. Öte yandan tıpkı niçinle el konan çete başkanı A.F.’nin de kullandığı 13 milyon lira pahasındaki Ferrari marka aracın da bulunduğu 19 araba, Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

MAĞDUR “AYNI YERİ 50 ŞAHSA SATMIŞLAR”

Olayın mağdurlarından Sabahattin Balkaya , “Beni Yalova’da bir termal siteye günü birlik davet ettiler biz de gittik, gitmez olaydık. Akşam kadar bize sunum yaptılar. Devremülk tanıtımı yaptılar. Bir odayı 50 bireye satıyorlar. İstanbul’a geldiğimde beni Mecidiyeköy’deki ofislerine çağırdılar. ‘Siz yanlış bir süreç yapmışsınız biz bunu düzeltelim’ dediler. Bana 5 tane evrak değiştirttiler. Benim şu anda 1 milyon liraya yakın ziyanım var” dedi.