Damla Çikolatalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Damla Çikolatalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yoğurma kabına yumurta, şeker ve sıvı yağı alıp şeker eriyene dek çırpın.
  2. Kakaoyu ekleyin tekrar çırpın.
  3. Ardından vanilin, kabartma tozu, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Burada belirtmek istiyorum ben başta 1 su bardağı un koydum elime yapışıyorsu yavaş yavaş artırdım.
  4. 2 su bardağında bile elime yapışıyordu ben de hayli sert olmasın diye ele yapışan bir hamur olarak tanımı veriyorum
    🙂
  5. Hamuru yoğurduktan daha sonra damla çikolatayı ekleyip yine yoğurun. Avuç içinizi yağlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içinizde yuvarlayın.
  6. Tüm hamur bitene kadar bu süreci yinelayın.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.
  8. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. Afiyet olsun
    🤤
  • 📝
    yeniden belirtmek istiyorum un daima kullandığım markaydı lakin buna karşın hamuru ele yapışmaktan kurtaramadım
    🙂
    sert olmasın diye fazlacata üstelemek istemedim. bir daha de sert olur diye tedirgindim açıkçası lakin içi çok yumuşak oldu. Kıyır kıyır değil de yumuşak bir kurabiye elde edeceksiniz. Herkese kolay gelsin
    ☺
  • 📝
    Bir not daha düşmek istiyorum elimde iki çeşit damla çikolata vardı bu yüzden ikisini de kullandım. Siz yalnızca bir çeşit kullanabilirsiniz tercihinize kalmış :).
Damla Çikolatalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı