Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan değerli açıklamalar

DeSouza

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu biçimde; Bugün açılışını yaptığımız eser, hizmet ve projelerin Antalyamıza iyi olmasını diliyorum. Kentimize toplam meblağı 8 milyar 143 milyon liraya ulaşan 89 başka yatırımı bugün Antalyamıza kazandırmanın gururunu yaşadık. Geçen ay epey önemli sel ve taşkın felaketine maruz kalan Kumluca ilçemizi ziyaretimizde devletimizin takviyesiyle bu yaraların nasıl sarıldığını görmenin bahtiyarlığı ortasında olduk. Köy konutlarının anahtar tesliminde vatandaşlarımızın sevincine ortak olduk. Kumluca’da AFAD, Kızılay daima birlikte yaptıkları çalışmayla buradan meşakkat biçimden benim vatandaşlarımı kurtarmayı başardılar. Kumluca artık yeni bir görünüme sahip oluyor. Bunları bir arada yapıyoruz. yola çıktığımızda ne dedik, “Durmak yok, yola devam”

Önümüzde uzun bir yol var. Şurada 4-5 ay üzere periyotta ana kademe, bayan kolları, gençlik kolları ağır bir çalışma yapıp sandıklardan neticeyi alacağız ve 2023’ten daha sonrasını da Türkiye’de biz imar edeceğiz. İşimiz hayli. Dünya nereye bakıyor, Türkiye’ye bakıyor. Rusya – Ukrayna savaşında. Dünya rastgele bir müdahalede bulunabildi mi? Hepsi silah tüccarlarına yardım ediyor. Biz de sanki dünya barışını nasıl sağlayabiliriz bunun uğraşı içerisindeyiz. Tıpkı günde Sayın Putin ile görüşüyoruz Zelenskiy ile görüşüyoruz. Biz bu samimiyetimizi ortaya koyarak, yola devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki dünya lakin barış üzerinde yükselir. Bunun için de attığımız adımlardan dünyadaki başkanlar görüşmelerde şunu söylüyorlar: Tahıl koridorunu açtınız ya. Tahıl koridorundan Afrika ülkelerinde ağır bir biçimde bu eserleri göndermeye çaba edeceğiz.

en çok gereksinim duydukları durumda insanımıza ‘nerede bu devlet sorusunu?’ soruyorlardı lakin artık ‘nerede bu devlet sorusu?’ sorulmuyor.