Çıkan yangında yarım kalmış yangın merdiveninde mahsur kaldı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Yangın, Muratpaşa ilçesine bağlı Tahılpazarı Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi üstündeki 3 katlı pansiyonun ikinci katındaki odada meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, pansiyon odasından dumanlar çıktığını nazarannler durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbarın akabinde olay yerine fazlaca sayıda itfaiye ve polis takımı sevk edildi. Bu sırada müşterilerden kimileri pansiyondan dışarı çıkarken, kimileri da dumandan dolayı aşağıya inemeyip çatıya çıktı. Kısa müddette olay yerine gelen itfaiye grupları, alevlere müdahale ederek yangını denetim altına aldı.

Yarıda kalmış yangın merdiveninde mahsur kaldı

Yangın esnasında çatıya çıkan 2 vatandaş ise itfaiye takımlarınca merdiven sayesinde bulundukları yerden alınarak kurtarıldı. Mahsur kalanlardan Fetli Dağtekin ise, kaldığı odanın penceresinden yangın merdivenine çıkmak zorunda kaldı. Merdivenin içine giremeyen Dağtekin, demirlere tutunup aşağıya inmek istedi lakin merdivenin sonunun yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte son bulduğunu görür görmez ikinci kere mahsur kaldı. İtfaiye takımlarının kendisini kurtarmasını bekleyen bahtsız vatandaş gruplarca kurtarıldı.

“İtfaiye olmasa orada kalacaktım”

Kurtarıldıktan daha sonra gazetecilere açıklama yapan Fetli Dağtekin, “Camların kırılma seslerini duydum. Pencereyi açınca duman basmıştı her yeri. Yangın merdiveni çalışmıyor. Giremedim içeriye. İkinci katın penceresinden çıkıp dış taraftan demirlere tutunarak indim. Çatı kapısı kilitli. İtfaiye olmasa orada kalacaktım” dedi.

Dağtekin, akabinde denetim emelli hazır bekleyen ambulansa alındı. Grupların, yangının çıkış niçiniyle ilgili incelemesi sürüyor.