CHP, ‘senin hakkın’ kampanyası başlattı

DeSouza

New member
MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP yeni yılda “senin hakkın” kampanyası başlattı. Kampanya doğrultusunda hazırlanan broşürler “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” tarafınca vilayet il dağıtılmaya başlandı.

Broşürde Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşa seslenişi yer alıyor. Broşürde CHP başkanının şu kelamlarına yer veriliyor:

“İnsan onuruna ters ömür şartlarını vatandaşlara reva nazarann, yoksulluktan, ranttan, adaletsizlikten beslenen, ekonomik ve toplumsal hakları yok sayan, vatandaşlarımızın haklarını teslim etmeyen anlayışı kabul etmiyorum. Açlığı, sefaleti, yoksulluğu ve yoksunluğu, işsizliği ve güvencesizliği bitmiş oldurecek hak temelli siyasetler ve sizleri koruyan bir toplumsal devleti inşaa edeceğimizin kelamını veriyorum. Zira; insan onuruna uygun ömür senin hakkın. Yoksulluğa ve toplumsal dışlanmaya karşı korunmak senin hakkın. Adil, inançlı, sağlıklı çalışma şartları senin hakkın. Fırsat eşitliği senin hakkın. Kendin ve ailen için toplumsal güvenlik ve tıbbi yardım senin hakkın. Kâfi standartlara sahip konut ve sürdürülebilir barınma senin hakkın. Toplumsal bütünleşme ve manisiz hayat senin hakkın. Eşit muamele görmek senin hakkın. Aile Takviyeleri Sigortası senin hakkın. Kanılarını özgürce tabir etmek, örgütlenmek senin hakkın. Sağlıklı bir etrafta, itimat ve huzur ortasında yaşamak senin hakkın. Sorumluluklarını yerine getiren toplumsal devlet senin hakkın.”

‘İş bulmak hakkınız’

Vatandaşın haklarına dikkat çekilen broşürde “Çalışmak sizin hakkınız. Eşit işe eşit fiyat sizin hakkınız. Sanatımın desteklenmesi sizin hakkınız. İnsan onuruna uygun fiyat sizin hakkınız. Sıhhat sizin hakkınız. Beslenmek sizin hakkınız. Barınmak sizin hakkınız. Emeklilik sizin hakkınız. Eğitim sizin hakkınız. Üretmek sizin hakkınız. Niyet ve söz özgürlüğü sizin hakkınız. İş bulmak sizin hakkınız. Adil bir Türkiye’de yaşamak sizin hakkınız. Özgürce yaşamak sizin hakkınız. Adalet sizin hakkınız” deniliyor.