Can Ataklı’dan firari FETÖ’cülere dayanak: Cemaatçi olmaları benim için fark etmiyor

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Geçtiğimiz aylarda şahsi YouTube hesabından 15 Temmuz’un darbe olmadığını söz eden ve yaşananları ‘bir oyun’ olarak nitelendiren Korkusuz gazetesi muharriri Can Ataklı, bu kere de firari FETÖ’cüleri övdü.

“CEMAATÇİ OLMALARI BENİM İÇİN DEĞERLİ DEĞİL”

Ataklı iki gün evvel yayımladığı görüntüde, FETÖ’yü ‘cemaat’ olarak tanımladı ve firari terörist Cevheri İnanç’ın ‘cemaatçi olup olmamasının’ kendisi açısından değersiz olduğunu söylemiş oldu.

“MUHALEFETİN DİKKATİNİ ÇEKMESİ LAZIM”

Konuşmasının devamında öbür FETÖ firarileri Said Sefa ve Can Dündar’dan da övgüyle bahseden Ataklı, “Bu arkadaşların temel özelliği yurt haricinde olmaları. Tabi yurt haricinde oldukları vakit durum fazlaca farklı oluyor. Cevheri İtimat cemaatçi gazeteci olarak vaktinde yurt dışına çıkmış. Yaptığı yayınlarda cemaatin elemanı olmadığı, gazeteci olduğunu ki Türkiye’de çalışırken gazetecilik yaptığı konusunda kaygım yok esasen. Kendisi olmadığını söylüyor benim için fark etmiyor. Youtube’a Cevheri İtimat yazınca ‘bu kanal sizin ülkenizde’ izlenemiyor diyor. Erdoğan’ın ‘Israrla toplumsal medya düzenleme getireceğiz’ çıkışı bundan. Bu isimler epey değişik bilgiler veriyor. Olağanda kıyamet kopması lazım. Ancak çıt çıkmıyor.” diye konuştu.

Ataklı İnanç’ın hatasız olabileceğini savunarak, FETÖ’cülerin yayınlarının muhalefetin dikkatini çekmesini gerektiğini vurguladı.

ATAKLI’NIN GÖRÜNTÜSÜNE YOUTUBE’DAN ÖZEL MUAMELE

Ataklı’nın firari FETÖ’cüleri övdüğü yayın, YouTube tarafınca trend görüntüler ortasına eklenerek Türk izleyiciler içinde dikkat çekmesi sağlandı.

CEVHERİ İTİMAT KİMDİR?

Firari FETÖ’cü İnanç, 2010’da Deniz Baykal’a yönelik kasetin sahne almasında parmağı olan bir isimdi. ABD’deki bir internet sitesi üzerinden birinci kere gösterime giren o kasetin “ikinci sürümünü” kendi internet sitesinde yayınlayan Yener Dönmez isimli zanlı, bu hadisede Cevheri İtimat ile ilişkisini itiraf etmişti.