Bursa’da ezan sesinden etkilenen Ukraynalı bayan Müslüman oldu

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
İznik’e turist olarak gelen, Daria Yaroshenko bir lokantada yemek yediği esnada Ayasofya Mescidi’nden gelen ezan sesini duydu.

Ezan sesinden etkilenen Yaroshenko, çabucak sonrasında eşiyle mescide giderek ezanı okuyan müezzin Osman Çakmak ile tanıştı.

Yaroshenko, ezandan etkilendiğini belirterek Müslüman olmak istediğini söylemiş oldu.

çabucak sonrasında ilçe müftülüğüne giden Yaroshenko, burada kelimeişehadet getirip Müslüman oldu.

Daria Yaroshenko, tarihi bir yer olması niçiniyle İznik’e seyahate geldiğini ve ezan sesini duyduğunu söylemiş oldu.

Çok etkilendiğini anlatan Yaroshenko, “Osman hocanın sesi beni epey etkiledi. İçimde bir şeyin titrediğini hissettim. İnternetten Kur’an-ı Kerim’i araştırdım. Kendi isteğimle Müslüman olmaya karar verdim.” sözünü kullandı.

Ukrayna’daki savaştan epeyce etkilendiğini belirten Yaroshenko, akrabalarının hayatlarından telaş ettiğini, hayli üzüldüğünü, savaş bitince de ülkesine geri döneceğini lisana getirdi.

İznik Müftüsü Üzeyir Yavaş ise ilçeye gezmek için gelen Yalova’da ikamet eden Yaroshenko’nun duyduğu ezan sesinden etkilenerek kendilerine başvurduğunu aktardı.

Yaroshenko’ya şehadet evrakı, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal armağan ettiklerini kaydeden Yavaş, “Mübarek ramazan ayında meydana gelen hoş olaydan son derece keyifli olduk. Başta kardeşimizi, eşini ve ezanı okuyan hocamızı tebrik ediyoruz. Ezanların hoş okunması bu tip hoş olaylara vesile olabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.