“Bugün benim neslim için zor”

Adanali

New member
Haberler özel

İnşaat Bakanı Hubertz Gençlerin evini satın almak için: “Bugün benim neslim için zor”

Uygulamayı aç

Yeni İnşaat Bakanı Verena Hubertz, ekskavatörlerin tekrar yuvarlanmasını istiyor. Ancak, gençlerin bir ev alması zor. Bu değişmeli.

Federal Bina Bakanı Verena Hubertz, aileleri bir ev satın almayı kolaylaştırmak istiyor. “Bir aile normal içerikle tekrar mülk edinebilmelidir.” Dedi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Ailemin neslinde durum böyleydi,” diye ekledi SPD politikacı. Mayıs ayının başından beri Bina Bakanlığı'nın zirvesinde olan ve böylece parti meslektaşı Klara Geywitz'i takip eden 37 yaşındaki 37 yaşındaki, “Benim neslimin bugün bir ev satın alması zor.” Dedi. “Bu yüzden yardım etmek için hedeflenen programlara ihtiyacımız var.”

KFW finansmanı revize edilecek

Hubertz, bir mülkün inşasını veya satın alınmasını teşvik eden KFW programlarının revizyonunu açıkladı. “Şu anda birkaç yeni inşaat programımız var ve gelecekte sadece bir şeye sahip olmak istiyoruz” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Programlar aracılığıyla okuma yaparak zaten bunalmamasını önlemek istiyoruz.” Finansman daha şeffaf olmalı ve daha hızlı olmalıdır.

Siyah ve kırmızı koalisyon, ilk 100 gün içinde bir “konut turbo” için bir taslak yasa sunmayı planladı. Bina kodundaki bir değişiklik, belediyelerin inşaat alanlarını göstermesini kolaylaştırmalıdır. Koalisyon anlaşmasına göre, Birlik ve SPD aynı zamanda “yatırım, vergi indirimi ve bükülme dışı saldırı” ile konut inşaatını artırmak istiyor.

2024'te sadece 251.900 daire vardı

Çünkü Almanya'da talepte bulunacak çok az daire var. Bu nedenle yaşam alanı, özellikle büyük şehirlerde ve büyükşehir alanlarında azdır.

Federal Bina, Şehir ve Mekansal Araştırma Enstitüsü (BBSR), ihtiyacı karşılamak için 2030 yılına kadar her yıl 320.000 dairenin eklenmesi gerektiğini varsayar. Federal istatistik ofisine göre, 2024'te sadece 251.900 yeni daire eklendi – bir önceki yıla göre yüzde 14 daha az.