Bilecik Belediye Lider Vekilliğine Melek Mızrak Subaşı seçildi

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Meclis Toplantı Salonu’nda, YETERLİ Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sadık Kaya’nın başkanlık ettiği olağanüstü meclis toplantısında, CHP’li üye Melek Mızrak Subaşı ile AK Parti’li üye Çetin Kaya yarıştı.

Partilerin sözcüleri, seçime ait fikirlerini lisana getirdi. ondan sonrasında, CHP’li 11, AK Parti’li 6, MHP’li 4, DÜZGÜN Partili 3 üyeden oluşan mecliste lider vekilliği seçimine geçildi. Kapalı oy açık sayım yöntemine nazaran gerçekleştirilen oylamada Subaşı’na 14, Kaya’ya 10 oy çıktı. 3’te 2 çoğunluğa ulaşılamadığı için 2’nci çeşit oylama yapıldı lakin sonuç değişmedi.

Salt çoğunluğun arandığı 3’üncü çeşitte 14 oyla lider vekili seçilen Melek Mızrak Subaşı, Bilecik için el ele verip çalışmaya devam edeceklerini belirterek, herkesten takviye istedi.

Oturumu izleyen CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Semih Şahin’le ilgili türel süreçlerin sürdüğünü ve yasa gereği meclis üyelerinin yönetimiyle belediye lider vekilliği seçiminin gerçekleştiğini söylemiş oldu.

Bilecik’teki demokrasi kültürüne hayranlık duyduğunu belirten Torun, “Son derece uygar ve anlayışlı bir biçimde süreç çalıştı. İnanıyorum ki bu birlik ve birliktelik, bu karşılıklı anlayış hizmetlere dönüşecek, vatandaşın her türlü konusuna katkı sunacaktır. Melek Hanım’a muvaffakiyetler diliyorum, aslına bakarsan lider yardımcılığından dolayı bir deneyimi vardı. İnanıyorum ki hizmetleri bundan daha sonra geliştirerek, büyüterek devam ettirecek.” diye konuştu.

Toplantıyı, AK Parti Bilecik Milletvekili ve Lokal İdareler Lider Yardımcısı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti Vilayet Lideri Serkan Yıldırım, CHP Vilayet Lideri Mehmet Metin Yaşar, MHP Vilayet Lideri Fatih Yaşar ve ÂLÂ Parti Vilayet Lideri Hakan Sakarya da takip etti.

Bilecik Belediyesindeki rüşvet savlarına ait yürütülen soruşturma niçiniyle Belediye Lideri Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığınca süreksiz olarak nazaranvden uzaklaştırılmasının akabinde 3 Mart’taki meclis oturumunda CHP’li üye Muharrem Tüfekçioğlu lider vekili seçilmişti. Tüfekçioğlu, “Orman alanlarının işgali, ormandan yaralanma ve orman ortasında yerleşilmesi” hatasından mahkemece verilen 1 yıl 11 ay mahpus cezasının kesinleştiğinin belirtildiğı 1 Nisan’a kadar misyon yapmıştı.