Başak Cengiz’in ailesi Erdoğan çiftiyle buluştukları iftarı anlattı

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde şiddet mağduru bayanların yakınlarıyla bir ortaya geldiği iftara katılan Cengiz ailesi, hislerini AA muhabiri ile paylaştı.

“Bizim için fazlaca manalı bir iftardı. Cumhurbaşkanımız, şiddetle gayrette atılan ve bundan daha sonra atılacak adımları anlattı. Oraya katılan ailelerin öyküsü farklı ancak ortasındaki kor ateş birebirdi. Bizler kıssası farklı olsa da elleri evlat acısıyla birleşen aileleriz. Tüm ailelerle tek tek ilgilendiler. Bu hassaslık, yaklaşım ve kararlılık bizler için epey değerli. İnanıyorum ki onun öncülüğünde bu şiddet meselesinin da önüne geçilecek.”

– “Emine Erdoğan’la göz göze ağlaştık”

Kızı Başak’ın hayatından bahsetmiş olduğunde Emine Erdoğan’ın da gözyaşlarını tutamadığını lisana getiren anne Cengiz, şu biçimde konuştu:

“Kızımın vefatının akabinde bizi konutumuzda ziyarete geldiklerinde içimden ‘Ailem, gönlümdekiler geldi.’ diye geçirmiştim. İftarda da karşımda görür görmez dayanamadım, kalktım yanına gittim. Gittiğimde Emine Erdoğan da ‘Ben size gelecektim, sizi unutmadım hiç.’ dedi. Başak’ın hayatını ona anlattım, göz göze ağlaştık. Bana teselli verdi, ‘bu biçimde acı bir olayla tanışmış olmak fazlaca güç lakin yanınızdayız hiç merak etmeyin.’ dedi. Çok duygusal, unutamayacağım bir andı benim için.

Acılarımız sönmeyecek, benim yavrum gelmeyecek lakin diğer bir canın kurtulmasına, bu sorunun önüne geçilmesine katkı verebilmek için uğraş ediyorum. Bir can bile kurtulabilirse ahirette Rabb’imin, yavrumun karşısına daha rahat çıkacağım. Bana emanet edilen evladıma layık bir anne olmaya çalışıyorum.”

– “Devletimizin yanımızda olduğunu hissettik”

Baba Avni Cengiz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şiddetle çabaya ait, takdiri indirim ve getirilecek başka düzenlemeler hakkında verdiği ayrıntıların epey kıymetli ve umut verici olduğunu vurguladı.

Cengiz, “Devletimizin yanımızda olduğunu, yalnız olmadığımızı hissettik. Cumhurbaşkanımız, eşi Emine Erdoğan, oradaki Bakanlarımız tüm ailelerle tek tek ilgilendi. Çok keyifli olduk.” tabirini kullandı.