Bakırköy’e Doğan Hızlan Kütüphanesi

DeSouza

New member
ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL-Hızlan’a ilişkin özel koleksiyonların yer alacağı kütüphanede, 15 bini aşkın kitap ve müddetli yayın bulunacak. Hızlan’ın da bulunduğu açılışta konuşan Bakan Ersoy, “Geçen haftalarda merhum Rıfat Ilgaz’ın ismini taşıyan kütüphanemizi açmıştık. Bugün üstat Doğan Hızlan’ın ismini verdiğimiz kütüphanemizi açıyoruz. Yazılarıyla tüm sanatseverlere bugüne kadar ilham kaynağı olan Sayın Hızlan, yapıtları ve beyefendi kişiliği ile de edebiyat dünyasındaki sayılı isimlerden birisi. Çeşitli mükafatların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne de layık görülen Doğan Hızlan aslında edebiyat severlerin kendisine sevgisi ve hürmeti ile en kıymetli mükafatı aldı” dedi. Bu yıl hizmete giren kütüphane sayısının 1257’ye ulaştığını bildiren Ersoy, 167 halk kütüphanesini bir daha yapılandırdıklarını, 60’ının güzelleştirme çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Gelecek yıla süratli başlangıç yapacaklarını söyleyen Ersoy, “13 Ocak prestijiyle hizmete açacağımız Rami Kışlası İstanbul’un en büyük kütüphanesi olacak. Rami Kışlası, hem bir sanat merkezi hem millet bahçesi tıpkı vakitte herkese hitap edebilecek özellikleri olan bir kütüphane olacak. 4000’den çok oturma ve 2.5 milyonluk kitap kapasitesi olacak” diye konuştu.

‘İnsan kendini bulur’

Adına açılan kütüphanenin açılış merasiminde konuşan Doğan Hızlan şunları dedi:

“Kütüphaneler fazlaca değerli, ben ebediyen kütüphanecileri yazdım ve benim ömrümde kütüphane fazlaca kıymetlidir. Kitabın olduğu yerde herkes kendini bulur. Zira bilmediğiniz bir şey öğreniyorsunuz. Öğrenilen her şey ansızın insanın hayatını değiştiriyor. Kendisini, çevreyi, ailesini, büyüklerini ve küçüklerini tanımasını sağlıyor. Kitabın bu biçimde bir yanı var. Kütüphanelerin gelişmesi de bu niçinle hayli kıymetli. Bu kütüphaneyi adıma yapılmış bir kütüphane olarak değil, herkese yapılmış bir katkı olarak görüyorum.”