A
admin
Guest
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NEYAD’in İstanbul Fatih’te bir otelde kız çocuklarının eğitimi için düzenlediği iftar programına katıldı. İştirakçilerle sohbet eden Bakan Yanık, iftar daha sonrasında yaptığı konuşmada, “Hakikaten bugün burada sizlerle birlikte olmaktan son derece memnunum, gururluyum. Zira epeyce farklı nazaranvleri hayli farklı vakit içinderda tam bir gönüllülük şuuruyla, tam bir gönüllülük şuuru ile icra eden beşerler olarak bugün buradayız. Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyeti. Biz vakıf insan olma şuurunu da inanç kodlarından alırız. Bizim inancımız güzelliği yaymayı, çoğaltmayı, berbatlığı engellemeyi bize öğretir. ötürüsıyla güzelliği yaymanın en kolay, en hoş yolu vakıf medeniyeti kurmaktır. İşte bizim cetlerimiz da vakıf medeniyetini kuran büyüklerimiz. Bugün gönüllülük çalışmalarıyla aslında her birimiz o vakıf medeniyetinin birer yeni temsilcisi olarak hayatımızı sürdürüyoruz. Derneklerde, vakıflarda, sivil toplum kuruluşlarının rastgele farklı başlıkları altında bu çalışmaları sürdürüyoruz. Biz de bakanlık olarak aslında her ne kadar bir resmi kurumsak da vakıf medeniyetinin çocukları ve temsilcileri olduğumuzun farkında olarak bir gönüllülük ruhuyla, bir gönüllülük şuuru ile çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Biz Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı olarak temel hizmet alanlarımız, çocuklar, bayanlar, aile ve toplum hizmetlerinin tamamı, engelli ve yaşlılar, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, ki hem maddi hem manevi manada ülkemiz için değerli bir yer fiyat. Bütün bu ana çalışma başlıklarımızdan toplumsal yardım faaliyetleri, kamunun toplumsal yardım takviyelerinin yüzde 82’sini biz bakanlık olarak vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Devlet muhafazasına gereksinimi olan çocuklarımızın 18 yaşına kadar onların bakımını ve eğitim almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Devlet tam bir anne ve baba şefkatiyle çocuklarımıza kol kanat gererek onları hayata hazırlamaya çalışıyor. Biz de bunların taşıyıcıları olarak bir bakılırsav ifa etmeye çalışıyoruz. Her nerede ne yapıyor olursak olalım nihayetinde sahiden taşıdığımız kıymet yargıları, taşıdığımız inancın sorumluluğunu, işte o güzelliği çoğaltmak sorumluluğunu duyarak devam ediyoruz” dedi.
“Sivil toplum çalışmalarının istekli çalışmaların artmasını önemsiyorum”
“Devleti ve sivil toplum, kamu ve sivil toplum gücünün birleştirilmesine epeyce inanan beşerler olarak bir taraftan buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Yanık, “O yüzden bu işbirliklerinin bu çeşit sivil toplum çalışmalarının, istekli çalışmaların artarak devam etmesini ben şahsen epeyce önemsiyorum. Bu çalışmaların da ortasından gelen bir kardeşiniz olarak fazlaca önemsiyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımızı elbirliğiyle çoğaltarak ülkemize, insanımıza, milletimize hizmet etmek fakat bilhassa çocuklarımızı düzgün bir geleceğe hazırlayarak hem insanlığa, hem ülkemize ayrıyeten hizmet etmenin gururunu, memnunluğunu bir arada inşallah yaşarız diye ümit ediyorum. Bugün burada olan herkese bu katkıdan dolayı epeyce teşekkür ediyorum. NEYAD’a da hayli teşekkür ediyorum. Gönüllülük, fedakarlığı birlikteinde getirir. Kendinizin haricinde birisini düşünmeyi birlikteinde getirir. Kendinizin haricinde birisi için maddi ya da manevi bir şey yapmayı birlikteinde getirir. Bizim kültürümüz ‘elinizde verecek bir şeyiniz yoksa bir tebessüm edin en azından bu biçimde düzgünlük yapın’ diyen fakat her halükarda imkanınız ne ise onunla düzgünlük yapmayı öğreten bir kültür. Bu kültürün evlatları olarak, bu kültürden beslenen beşerler olarak inşallah bunu arttırarak geliştirmeyi, çoğaltmayı, rabbim bize nasip etsin” biçiminde konuştu.
“Sivil toplum çalışmalarının istekli çalışmaların artmasını önemsiyorum”
“Devleti ve sivil toplum, kamu ve sivil toplum gücünün birleştirilmesine epeyce inanan beşerler olarak bir taraftan buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Yanık, “O yüzden bu işbirliklerinin bu çeşit sivil toplum çalışmalarının, istekli çalışmaların artarak devam etmesini ben şahsen epeyce önemsiyorum. Bu çalışmaların da ortasından gelen bir kardeşiniz olarak fazlaca önemsiyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımızı elbirliğiyle çoğaltarak ülkemize, insanımıza, milletimize hizmet etmek fakat bilhassa çocuklarımızı düzgün bir geleceğe hazırlayarak hem insanlığa, hem ülkemize ayrıyeten hizmet etmenin gururunu, memnunluğunu bir arada inşallah yaşarız diye ümit ediyorum. Bugün burada olan herkese bu katkıdan dolayı epeyce teşekkür ediyorum. NEYAD’a da hayli teşekkür ediyorum. Gönüllülük, fedakarlığı birlikteinde getirir. Kendinizin haricinde birisini düşünmeyi birlikteinde getirir. Kendinizin haricinde birisi için maddi ya da manevi bir şey yapmayı birlikteinde getirir. Bizim kültürümüz ‘elinizde verecek bir şeyiniz yoksa bir tebessüm edin en azından bu biçimde düzgünlük yapın’ diyen fakat her halükarda imkanınız ne ise onunla düzgünlük yapmayı öğreten bir kültür. Bu kültürün evlatları olarak, bu kültürden beslenen beşerler olarak inşallah bunu arttırarak geliştirmeyi, çoğaltmayı, rabbim bize nasip etsin” biçiminde konuştu.