Az Gereçli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Umarım sizler de dener beğenirsiniz. Tanımımı görüntülü olarak izlemek isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum kanalıma abone olup dayanak olmayı unutmayınız yepisyeni tanımlardan haberdar olabilirsiniz.
Az Materyalli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta (1 adedinin akını üzeri için ayırın)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Susam yahut ceviz fındık
- Çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir yumurtanın akını öteki bir kaseye ayırın.
- çabucak sonrasında bir yumurta sarısı ve bir tam yumurtayı da kasenin içerisine alın.
- Toz şekeri de ekleyip yumurta ve şekeri uygunca özdeşleşen kadar çırpın. Şeker erimeli.
- Sıvı yağ vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek hoş bir kurabiye hamuru yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparın yuvarlayın evvel yumurta akına daha sonra susama batırın.
- Ben kavrulmuş susam kullandım dilerseniz ceviz yahut fındık kesimleri da kullanabilirsiniz.
- Yuvarlamış olduğumuz kurabiyeleri yağlı kağıt serili yahut yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Kurabiyelerin ortasına minik bir çukur açın ben merdanenin ucuyla yaptım dilediğiniz üzere çukurlar oluşturabilirsiniz yahut yalnızca yuvarlayıp tepsiye dizip pişirebilirsiniz.
- Hamur bitene kadar birebir süreçleri yeniden edin.
- Kurabiyenizi evvelinde ısıtılmış 180 derecelik altüst ayar fırında pişirmeye gönderin.
- Kısa müddette kurabiyeler pişiyor dikkatli olun pişen kurabiyeleri fırından çıkartın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerini dilerseniz reçel yahut çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Şayet benim yaptığım üzere çikolata ile süs diyeceksiniz kaynayan bir demliğin üzerine bir kase yerleştirin.Kasenin içerisine çikolataları parçalayarak koyun yahut damla çikolatayı ekleyin çikolata erir erimez kurabiyelerin ortasına bir kaşık yardımı ile dökün yahut dilerseniz sıkma torbasıyla koyabilirsiniz.
Umarım sizler de dener beğenirsiniz. Tanımımı görüntülü olarak izlemek isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum kanalıma abone olup dayanak olmayı unutmayınız yepisyeni tanımlardan haberdar olabilirsiniz.
Az Materyalli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı