Atatürk Anıtı’na halat bağlayan sanıkların cezası belirli oldu

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmaya, tutuklu yargılanan ve Sungurlu Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Batuhan Fidan (25) ile Boğazlıyan Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan Ululuğu Rahman Fidan (39), Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Batuhan Fidan, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti. bu biçimde bir olayla anıldığı için pişman olduğunu, gece de alkol aldığını belirten Fidan, “Anıttayken Rahman ağabeyi fotoğraf çekilecek diye sandım. Telefonum incelenebilir. Fotoğraf da çekmiş olabilirim. Anıtta rastgele bir hasar var ise tarafımca karşılanabilir. Beraatimi istiyorum.” dedi.

Ululuğu Rahman Fidan ise pişmanlığını daha evvel lisana getirdiğini söylemiş oldu. Atatürk’ü kıymet olarak gördüğünü belirten Fidan, “Oradaki herkesten özür diliyorum. Bunu cezadan yırtmak için söylüyorsam namerdim. bu biçimde bir şey yapacak biri değilim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk hakkında toplumsal medyada olumsuz bir paylaşımım yoktur. O gün uyuşturucu kullandım. Cezam her neyse çekerim. Hakkımızda iyisi olsun.” diye konuştu.

Sanıklar Batuhan Fidan ve Ululuğu Rahman Fidan’a, “Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri yahut kabrini kırma yahut bozma” cürmünün üst hududunu uygulayarak, 5 yıl 22’şer gün mahpus cezası veren mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Samsun’da 3 Şubat’ta merkez İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan Onur Anıtı’na halat bağlandığı ihbarı üzerine Vilayet Emniyet Müdürlüğü grupları çalışma başlatmış, gözaltına alınan Batuhan Fidan ile Ululuğu Rahman Fidan, 4 Şubat’ta çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında, “Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri yahut kabrini kırma yahut bozma” hatasından 1 yıldan 5 yıla kadar, “kamu malına ziyan verme” kabahatinden da 1 yıldan 4 yıla kadar mahpus cezası istenmişti.