Apple kendi arabaları için yeni bir işletim sistemi geliştiriyor

Samuag

New member
Digitimes’ın raporuna nazaran Apple, yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmalara başladı. İşletim sistemi, Amerikan şirketi tarafınca geliştirilmekte olduğu söylenen Apple Car elektrikli arabanın fonksiyonlarını denetim edecek biçimde tasarlanacak.

Tim Cook, App Store haricinden uygulama yüklenmesini istemiyor

22 sa. evvel eklendi

Tesla OS ile karşılaştırılıyor

Uzmanlara
nazaran yeni işletim sistemi, trafik denetiminden, temel sistemlere; klimanın çalışmasından Apple Music ile entegre medya sistemine kadar şoförsüz bir elektrikli arabanın tüm fonksiyonlarından de sorumlu olacak. DigiTimes analistleri Apple’ın yeni işletim sistemini, Elon Musk‘ın şirketinin otomobillerinde kullandığı Tesla OS ile karşılaştırıyorlar. Tesla yazılımının Linux Ubuntu‘nun uyarlanmış bir versiyonu olduğunu belirtilirken, Apple’ın işletim sisteminin ise sıfırdan geliştireceğine dikkat çekiliyor.

Genel olarak, Apple’ın yazılım ve donanım eserleri için kendi ekosistemini yarattığı göz önüne alındığında, şirketin arabası için de kendi işletim sistemine sahip olma isteği beklenen bir durum. Nisan ayı başlarında, Apple’ın birinci otomobilini en erken 2025 yılında duyuracağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Sızıntılara göre Apple Car‘ın maliyeti 100.000 doları geçebilir.

• Anasayfa
  • Ömür
  • Araba Teknolojileri Haberleri
  • Apple kendi arabaları için yeni bir işletim sistemi geliştiri