Apple, App Store’daki eski uygulamalarla savaşını sertleştiriyor: Güncellenmeyen uygulamalara kapı göründü!

Ethereum

New member
Apple, kullanılmayan yahut fonksiyonsuz uygulamalara karşı siyasetini daha da sertleştirmek için hazır üzere görünüyor. 2016 yılında, en son yönergelerine uymayan yahut yeniliğini yitiren ve güncellenmeyen uygulamaları kaldırmak için mümkün olan her şeyin yapılacağına dair kelam verilmişti. Son birkaç yılda bu karar pek dikkat çekmemiş olsa da, artık tekrar öne çıktı. Bir avuç bağımsız geliştirici, Apple’dan oyunlarını güncellemelerini isteyen bir e-posta bildirimi aldıklarını deklare ettilar.

Şirket bu e-postalarda “Bu uygulama değerli bir süre güncellenmedi ve 30 gün ortasında satıştan kaldırılması planlanıyor” diyor. e-posta şu biçimde devam ediyor: “30 gün ortasında inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store’dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz.

Apple, geliştiricilerin uygulamalarını yahut oyunlarını mağazadan kaldırsa bile mikro süreçlerden gelir elde etmeye devam edebileceğini belirtiyor. Ayrıyeten, aygıtlarına uygulamaları daha öncesinden indirenler kullanımlarına devam edebilecek. Bildirimin ekran imgelerini Twitter’da paylaşan birtakım şahıslar, siyasetin daha küçük geliştiricileri orantısız bir biçimde etkilediğine dair telaşlarını lisana getirdi.

Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe, “Bu, bağımsız geliştiriciler için adil olmayan bir mani” dedi ve ekledi: “Bir Cuma gecesi burada oturuyorum, günlük işimden daha sonra iliklerime kadar çalışıyorum, bağımsız oyunlarımdan geçimimi sağlamak için elimden gelenin en uygununu yapmaya çalışıyorum, fazlaca süratli gerçekleşen Apple, Google, Unity, Xcode, macOS değişikliklerine ayak uydurmaya çalışırken başım dönüyor.

App Store İyileştirmeleri teşebbüsüne adanmış bir dayanak sayfasında şirket, siyasetin “müşterilerin gereksinimlerine uyan kusursuz uygulamaları bulmasını kolaylaştırmak için” uygulandığını belirtiyor. Ayrıyeten, platformda bulduğunuz tüm yazılımların “fonksiyonel ve şimdiki” olmasını sağlamak istediği de belirtiliyor.

Bir iOS kullanıcısının bakış açısından ise, yeni bir Apple aygıtı satın aldığınızda, mağazada donanımdan yararlanmak için optimize edilmemiş uygulamalarla müsabakanın pek de beğenilen olmadığı kesin.